Autor: Indrek Kald • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HITSA sai uue juhatuse liikme

Hariduse infotehnoloogia sihtasutuse juhatuse liikmena alustas tööd Margus Püüa.
Foto: HITSA
Täna alustas Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse juhatuse liikmena tööd Margus Püüa, kes ühe eesmärgina soovib tugevdada idufirmade kogukonna ja haridussektori koostööd.

Püüa kureeritavateks valdkondadeks on infosüsteemid ning infrastruktuur. HITSA juhatuse esimehe Heli Aru-Chabilani sõnul näeb Margus Püüa HITSA jaoks huvitavaid arengu- ja koostöövõimalusi Eesti iduettevõtete sektoriga.

"Tema pikaajaline edukas tarkvaraarendusprojektide juhtimiskogemus tugevdab HITSA strateegilist kompetentsi ja võimaldab meil olla selles vallas tugev eestvedaja," märkis Heli Aru-Chabilan.

Püüa nimetas eriti motiveerivaks koostöös IKT-sektoriga ettevalmistatavat keskkonda, kus saab kiiresti luua, testida ja koolidele teenusena pakkuda nutikaid rakendusi. "Usun, et tulevikus koosneb haridusvaldkonna infosüsteem paljudest nutikatest rakendustest, mille loomisesse annavad oma panuse nii õpilased, õpetajad kui ka koolijuhid," ütles ta.

Margus Püüa on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli elektronarvutite eriala süsteemiinsenerina. Enne HITSA meeskonnaga liitumist töötas ta aastaid siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse strateegiajuhina. Lisaks on Püüa olnud mitmetes sama valdkonnaga seotud ametites, sh majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ja riigi infosüsteemide arenduskeskuses. 2002. aastast on Püüa ka IT kolledži õppejõud.

Hariduse Infotehnoloogia SA on riigi, ülikoolide ja IT-ettevõtete koostöös loodud sihtasutus, mis toetab tehnoloogiaoskuste tarka kasutamist õppetöös.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755