Autor: Indrek Kald • 6. september 2018

Guardtime koostöös Hiina autotööstusega

Guardtime'i juht Martin Ruubel.
Autor: Guardtime

Plokiahela tehnoloogial küberturvalisuse lahendusi pakkuv Eesti firma Guardtime ja Hiina suurim autotööstuse teenusplatvorm UMVA-China hakkavad rakendama eestlaste loodud jälgimistehnoloogiaid Hiina autotootmises.

Hiinas kasutusele võetav Guardtime´i tarkvara võimaldab teha elektroonilisi lepinguid, teostada autoosade päritolu digipäringuid, kiirendatud tollitoiminguid ning sõlmida klientidega finantslepinguid.

Guardtime´i juhi Martin Ruubeli sõnul on ettevõttel hea meel oma kohaliku tütarettevõtte Aletheia kaudu teha koostööd Hiina kasvava autotööstusega. "Hiina autotööstus on suurepärane turg, kus rakendada blockchain-tehnoloogiat, sest see pakub turuosalistele olulist väärtust varuosade päritolu tõestamisel ja kiirendab klientide andmete kinnitamist ning seeläbi ka kogu ostuprotsessi," selgitas ta.

Ruubeli sõnul integreeritakse Guardtime´i loodud KSI plokiahela tehnoloogia UMVA tööprotsessi nii, et see tagaks läbipaistvuse elektrooniliste lepingutega seotud finantsasutustele, kes saavad tänu uuendustele teha rahastamisotsuseid edaspidi kiiremini ja täpsemini. Samuti muudab plokiahela tehnoloogia tollitoimingud läbipaistvaks, lihtsustab vajadusel toodete tagasikutsumist ning aitab hankida ja tarnida varuosasid täpselt vastavalt vajadusele.

Guardtime´iga koostööleppe sõlminud UMVA on Hiina suurim teenusplatvorm riigi autotööstuse jaoks. Ettevõtte klientideks on teiste seas Ford, Volkswagen, Mercedes-Benz, Volvo, Toyota ja Chery.

UMVA asutajate seas olid Gongqing Journey Fund, Fuerda, Huaxiang Electronics, Daylight Group ja teised Hiina autode varuosasid pakkuvad ettevõtted. UMVA pakub Hiina autotööstusele kvaliteetset tarneahelat, mille hulka kuulub finantseerimine, pilvepõhine logistikakorraldus, suurandmed ja tarneahela tehnoloogiline analüüs.

Hiina autotööstuses kasutusele võetav Guardtime´i tehnoloogia on olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu oma ülesehitusele võimaldab plokiahel säilitada digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.

Guardtime on Eestis asutatud maailma suurim plokiahelal põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, mis aitab tuvastada digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi ja selle tulemusena pakkuda e-ühiskonnale usaldusväärseid ning läbipaistvaid lahendusi.

Guardtime´i tehnoloogiat on integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu näiteks Riigi Teataja, kinnistusraamat, äriregister jms. Samuti teeb ettevõte koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112