Autor: Indrek Kald • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify pakub elektrilisi tõukerattaid

Taxify elektriline tõukeratas Pariisis.
Foto: Marek Unt
Taxify pakub esimese taksoplatvormina maailmas klientidele elektrilisi tõukerattaid, tutvustades täna Pariisis selleks loodud alambrändi Bolt. Millal jõuab teenus Eestisse?

Taxify teatel toetab Bolt nende eesmärki muuta linnades liikumine mugavaks, kiireks ja taskukohaseks. Vastavalt nõudlusele kavatseb Taxify teha teenuse kättesaadavaks ka teistes linnades, kus ettevõte juba tegutseb. Eestis teenuse avamise plaane Taxify hetkel veel ei avaldanud.

"Taxify kasutajate arv on kasvanud üle maailma 15 miljoni inimeseni peamiselt seetõttu, et pöörame igas piirkonnas eraldi tähelepanu sellele, kuidas kohalikud tingimused liikumist mõjutavad. Ei ole lahendusi, mis toimivad ühtmoodi igal pool. Pigem tuleb vaadata linna või isegi linnaosa eraldi ning teha selgeks, kuidas ja kuhu inimesed liiguvad. Siis on võimalik ka nende teekonda tehnoloogia abil lihtsamaks ja kiiremaks muuta," ütles Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig.

"Iga viies Taxifyga tehtud sõit on lühem kui kolm kilomeetrit, seda vahemaad ei pea läbima kaks tonni kaaluvas autos. Kerge ja säästlik elektriline tõukeratas on selleks palju parem vahend," lisas ta.

Villigu sõnul toovad nad sõiduteenuse ja tõukerattad ühele platvormile kokku, et senised kliendid saaks edaspidi valida, milline vahend on parajasti sobivaim. "Kindlasti on ka neid, kes seeläbi esimest korda meie platvormini jõuavad," märkis ta.

Uue teenuse Bolt kasutamiseks tuleb laadida alla Taxify rakendus, mis pakub võimalust valida sõidujagamise ning elektriliste tõukerataste kasutamise võimaluste vahel. Bolti rohelised tõukerattad on varustatud GPS-süsteemiga, mis kuvab rakenduses vabade tõukerataste asukohta ja jälgib sõidu marsruuti.

Pariisis on sõiduhind 15 senti kasutusminuti kohta, miinimumtasuga üks euro sõidu eest, kümneminutiline sõit maksab keskmiselt €2.50. Teenuse kasutamiseks tuleb telefoniga skaneerida rattal nähtav QR-kood. Sihtkohta jõudes võib jätta tõukeratta tänavale, kust need Taxify poolt laadimiseks ning vajalikuks hoolduseks kokku kogutakse.

Taxify eesmärk on muuta linnades liikumine lihtsamaks, kiiremaks ning senisest usaldusväärsemaks. 2013. aastal Eestis asutatud ettevõte tegutseb täna rohkem kui 25 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755