Autor: Indrek Kald • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron ja Taxify mitmel alal nominendiks

2017. a ettevõtlusgala auhinnatud ettevõtjad ja firmajuhid.
Foto: EAS
Selgusid EASi ja tööandjate keskliidu välja antava ettevõtluse auhinna nominendid kõigis viies kategoorias, mitmes neist on üheks kandidaadiks Taxify ja Cleveron.

Koostöös erinevate valdkondade asjatundjatega valiti välja kolm parimat ettevõtet viies kategoorias – aasta eksportöör, aasta välisinvestor, aasta uuendaja, aasta pereettevõte ja aasta disaini rakendaja.

Aasta eksportööri tiitli eest asuvad võitlusesse logistika ja pakiautomaatidega tegelev Cleveron AS, termotöödeldud puittoodete pakkuja Thermory AS ning taksoplatvormi arendaja Taxify OÜ. Aasta eksportööri kategooria eesmärk on esile tõsta edukalt eksportivaid Eesti ettevõtteid.

Aasta välisinvestori auhinna nominendid on piimakarja kasvatusega tegelev Vao Agro OÜ ja tekstiilitööstuse ettevõtted Aston Synthetics OÜ ning Danspin AS. Kõik nimetatud ettevõtted on paistnud silma Eestisse tehtud otseste välisinvesteeringutega ning panusega siinsesse majandusellu läbi uute tehnoloogiate ning töökohtade loomisega.

Aasta uuendaja valitakse igapäevapanganduse valdkonnas tegutseva Coop Pank ASi ja ka aasta eksportööri tiitlile kandideerivate Cleveroni ja Taxify seast. Aasta uuendaja kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on uuenduste väljatöötamise ja läbi nende tulemusliku rakendamise saavutanud majanduslikku edu.

Sel aastal esimest korda antakse välja ka aasta pereettevõtte auhind, millega tunnustatakse ettevõtteid, mille juhtimises osalevad pereliikmed mitmest põlvkonnast. Kolm nominenti on metallitööde insenertehniliste lahenduste pakkumise ja prototüüpide tootmisega tegelev Peretec OÜ, projektipõhine protsessiseadmete, näiteks surveseadmete, mahutite, soojusvahetite valmistaja Estanc AS ning akude ümbertöötlemisega tegelev AS Ecometal.

Tänavuse aasta disainirakendaja nominendid on üks Läänemere suurimaid reisilaevafirmasid AS Tallink Grupp, sisekujundustooteid disainiv Shishi AS ja ka teistes kategooriates nominentide hulka valitud Cleveron. Kõiki kolme ühendab maailmas ainulaadsete toodete või teenuste olemasolu ning disaini ja kasutajakogemuse tähtsustamine.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul arvestati parimate valimisel lisaks majandusnäitajatele ka ettevõtte väärtuseid, kultuuri, uuendusmeelsust ning panust ühiskonda.

"Mul on hea meel, et kandideerijate seas oli nii palju ägedaid, kiiresti arenevaid ja globaalse ambitsiooniga ettevõtteid. Kõikide kandideerijate seast nominentide välja valimine oli seekord väga raske," ütles EASi juht.

Ettevõtluse auhinnad antakse üle 4. oktoobri õhtul Haven Kakumäe jahisadamas toimuval galal "Eesti parimad ettevõtted 2018", mida saab samal õhtul vaadata ka ETVst. Lisaks kuulutatakse galal välja ka kaubandus-tööstuskoja konkursi "Konkurentsivõime edetabel 2018" parimaid ettevõtteid, ettevõtluse edendajaid ning antakse üle ka noore ettevõtja preemia.

Konkurss "Ettevõtluse auhind" on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele. Konkursi eesmärk on edendada ettevõtlikkust ning tõsta esile ambitsioonikamaid Eesti ettevõtteid. Kokku kandideeris sel aastal üle 70 ettevõtte.

Kaubandus-tööstuskoja konkursi "Konkurentsivõime edetabel" raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. Lisaks valdkondlike edetabelite koostamisele selgitatakse parimad välja ettevõtte suuruse arvestuses.

Mõlema konkursi parimate hulgast valitakse üldvõitja ehk aasta ettevõte 2018.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052