Autor: Indrek Kald • 24. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Alamäe sihib peaministriks

Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.
Foto: Veiko Tõkman
Riigikogu valimistel kandideeriv poliitiline liikumine Eesti 200 loob varivalitsuse, mille peaministriks saab IT-ettevõtja, Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.

Täna avalikustab Eesti 200 varivalitsuse koosseisu ja esitab oma nägemuse vajalikest reformidest, mis tagaksid Eestile pikaajalise eduka arengu. Varivalitsuse idee on anda Jüri Ratase juhitavale valitsusele alternatiivne käsitlus.

Priit Alamäe sõnul pole varivalitsuse ülesanne pelgalt peegeldada praeguse valitsuse tööd. "Meie nägemuses vajab Eesti primitiivse valijatele rahajagamise asemel lahendusi tuleviku seisukohalt põhilistele juurprobleemidele ja neid kavatseme järgmiste kuude jooksul avalikkuse ette tuua," sõnas varivalitsuse peaminister.

Eesti 200 reformikava näeb ette suurte muutuste tegemist riigijuhtimises ning tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonnas, ambitsioonika majandusarengu plaani loomist, haridus- ja teadusinvesteeringute pika plaani loomist, transpordi ja liikuvuse taristu kujundamist ning kogukondade Eesti kujundamist.

Eesti 200 varivalitsus koosneb väljakutsepõhistest meeskondadest, mitte ministeeriume juhtivatest ministriportfellidest. Varivalitsus hakkab kogunema igal nädalal ja selle koosseisu tutvustatakse tänasel pressikonverentsil.

"Meie valitsuse ülesehitus peegeldab meie nägemust valdkondadest, mis vajavad Eestis suuri muutusi ja pikaajalist planeerimist. Me tahame lõpetada ära ministeeriumite silotornide põhise riigivalitsemise ning asendada selle väljakutsepõhise juhtimisega ja ühtse riigiaparaadiga," kommenteeris Priit Alamäe.

Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest saab erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel.

Priit Alamäe asutas 2000. aastal Webmedia Groupi, mis 2011. aastal nimetati ümber Nortaliks. Samal 2011. aastal nimetati ta koos toonase Nortali äripartneri Taavi Kotkaga ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY Eesti poolt aasta ärimeheks.

Mulluses Äripäeva Rikaste TOPis oli Alamäe 10,4 miljoni eurose varandusega 303. kohal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052