Autor: Indrek Kald • 25. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swed analüüsis tehnoloogia mõju tööturule

Paljud eestlased on kindlad, et nende töökohta tehnoloogia areng ei mõjuta.
Foto: pixabay.com
Homme tutvustab Swedbank Baltimaades läbi viidud uuringut "Tehnoloogia areng ja selle mõju tööturule", kust selgub inimeste ootused ja hirmud seoses automatiseerimise ja uute tehnoloogiatega.

Swedbanki peamajas panga rahaasjade teabekeskuse korraldataval seminaril tutvustatava uuringuga sooviti välja selgitada, mida inimesed arvavad tehnoloogia arengu mõjust nende töökohtadele ja kuivõrd on nad valmis omandama uusi oskusi selleks, et arenguga kaasas käia ja kohaneda.

"Suur osa Eesti elanikest arvab, et uute tehnoloogiate kasutusele võtmise ja automatiseerimisega kaovad peagi paljud töökohad, kuid samas ollakse kindel, et nende töökohta tehnoloogia areng ei mõjuta," selgitas uuringutulemusi Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht Kati Voomets.

Uuringutulemuste esitlusele järgnevas vestlusringis arutletakse, kas töökohtade automatiseerimine on paratamatus, millised on tuleviku töökohad ning kuidas tööandjad saavad töötajaid tehnoloogilistele uuendustele üleminekul toetada.

Vestlusringis osalevad kutsekoja juhatuse liige Tiia Randma, Omniva personalijuht Lisell Veskimeister ning Balbiino tootmis- ja tehnikadirektor Martin Visnapuu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755