Autor: Indrek Kald • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PÖFFist kasvas välja tiimi juhtimise idufirma

Johanna-Mai Riismaa - üks idufirma Zelos asutajaist - töötas neli aastat PÖFFi vabatahtlike koordinaatorina.
Foto: Jake Farra
Pimedate Ööde filmifestivalil tegutseva 400 vabatahtliku töö koordineerimine viis meeskonna juhtimise ja motiveerimise mängustatud tarkvara loonud idufirma asutamiseni.

Idufirma Zelos aitab maksimaalselt ära kasutada suurtes kollektiivides peituvat potentsiaali.

"Kui meeskonnaliikmete arv ulatub sadadesse, siis igaüht isiklikult tegudele innustada ja tehtu eest tunnustada on keeruline. Siin tuleb appi masin, mis inimestele ülesanded kätte jagab ja iga tehtud asja eest ka aitäh jõuab öelda," ütles üks firma asutajatest Johanna-Mai Riismaa, kes töötas neli aastat PÖFFi vabatahtlike koordinaatorina.

Tema sõnul juhtus sageli, et vabatahtlikud, kelle võinuks rakendada ühe või teise kiireloomulise ülesande lahendamisel, istusid tegevuseta, sest teave ei jõudnud nendeni. Uus mobiilirakendus lahendab selle probleemi. Lisaks hakkavad vabatahtlikud ülesande täitmise nimel ka üksteisega võistlema, sest aktiivsemaid ootavad auhinnad. "Tööst saab mäng," rõhutas Riismaa.

Ka võimaldab rakendus kaasata vabatahtlikud turundustegevusse, motiveerides neid sotsiaalmeedia vahendusel jagama infot ja üritust reklaamima.

Esimest korda katsetati tarkvara mullusel PÖFFil. Tulemusena suurenes vabatahtlike eriülesannete võtmine 5,5 korda ehk 300 lisatunni võrra. Sotsiaalmeediakanalites sai festival üle 170 000 vaatamise. Ühtlasi ostsid vabatahtlikud oma sõpradele või lähedastele 238 piletit rohkem kui aasta varem.

Ent rakenduse funktsioon ei piirdu üksnes vabatahtlike organiseerimisega avalikel üritustel. Seda saab kasutada näiteks mitmesajaliikmeliste müügiosakondadega suurfirmade müügitöös, parteide poliitkampaaniate korraldamisel, kogukonnaliikmete infovahetusel, ajutise töö agentuuridel tööjõu otsimisel või tootemarkide püsiklientide ning isikubrändide fännide ja järgijate aktiviseerimisel.

PÖFFi kõrval on Zelose koostööpartneriteks Viljandi pärimusmuusika festival, robootikavõistlus Robotex ja Elisa Eesti, läbirääkimised tarkvara kasutuse osas käivad ka teistega.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052