Autor: Indrek Kald • 5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka Fertilitas pakub telemeditsiini teenust

Fertlitase juht Ivo Saarma.
Foto: Fertlitas
Teisipäeval tegevust alustanud telemeditsiini platvormiga minudoc.ee liitus erahaigla Fertilitas, kaugnõustamist osutavad nii naistearstid, lasteõed kui ka ämmaemandad.

Fertilitas on esimene erahaigla Eestis, kes avas patsientidele virtuaalkliiniku võimaluse.

Minudoc.ee keskkonda haldava Sentab Estonia OÜ tegevjuhi Tarmo Pihli sõnul annab niivõrd suure ja olulise erakliiniku huvi kinnitust telemeditsiini vajalikkuse ja rakendatavuse kohta. "Koostöö erahaigla arstidega annab kinnitust, et vajadus vastava teenuse järele on olemas ning isegi naistekliiniku eriarstid näevad selles olulist kasutegurit nii oma töös kui ka suhtluses patsientidega," sõnas ta.

Erahaigla näeb minudoc.ee platvormiga liitumises eelkõige patsiendi kasusid. "Patsiendi jalavaev väheneb tänu virtuaalkliinikule oluliselt. Samuti muudab see arstiabi kättesaadavamaks ja mugavamaks," ütles ASi Fertilitas juhataja Ivo Saarma.

Samas arstidele on telemeditsiin tema sõnul uus väljakutse. "Anname endale aru, et erialati on virtuaalsete visiitide kasutegur erinev ning videokonsultatsiooni teel ei ole võimalik päris kõiki haigusi ja muresid diagnoosida. Sellegipoolest oleme arvamusel, et konsulteerida saab siiski ka sellistel juhtudel, mis vajavad hilisemat isiklikku läbivaatust. Seljuhul saame patsienti nõustada tema mure kiireloomulisuse osas ja anda nõu kuidas olukorda leevendada kuni arsti vastuvõtuni," kinnitas doktor Saarma.

Naistekliiniku arstide igapäevatöö on seotud paljuski nõustamisega, mida saab ka läbi videokonsultatsioonide teha. "Esialgu alustame virtuaalkonsultatsioonidega naistearstide, lasteõdede ja ämmaemandatega. Vastavate eriarstide töö on suures osas nõustamine, mis ei eelda alati läbivaatust. Näiteks suur osa lasteõdede konsultatsioonidest puudutavad imikute hooldust ja ämmaemandate poole pöördutakse tihtipeale rasedusega seotud vaevustega. Enamik neist konsultatsioonidest on võimalik lahendada ka distantsilt," selgitas Saarma.

Uue teenuse käivitamisel pakub Fertilitas oma arstide videokonsultatsioone soodsama teenustasuga kui tavapärane arstikabineti visiit. Fertilitase arstide videokonsultatsioonile saab aja broneerida Fertilitase koduleheküljelt broneeringute sektsiooni alt.

Telemeditsiini platvorm minudoc.ee vahendab arstide konsultatsioone läbi videopildi. Tegemist on meditsiinivaldkonna uuendusliku kaugteenusega, mis võimaldab patsiendil distantsilt saada kvalifitseeritud arstilt isikustatud nõu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474