Autor: Äripäev • 6. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskmine palk Ülemiste linnakus üle 2000 euro

Foto: Pixabay
Ülemiste City linnakus tegutsevate ettevõtete keskmine töötajate kuupalk tõusis eelmisel aastal üle 2000 euro, olles 70% kõrgem Eesti keskmisest, teatas Mainor.

Kui Eestis keskmiselt oli 2017. aastal keskmine brutopalk 1221 eurot ja Tallinnas 1383 eurot, siis värske majandusuuringu kohaselt ulatus keskmine kuupalk Ülemiste linnakus möödunud aastal 2077 euroni. Eesti keskmine palk IT-sektoris ulatus mullu 2613 euroni, samal ajal Ülemiste linnakus oli see 2940 eurot.

Mainor Ülemiste nõukogu liikme Raivo Vare sõnul tegutseb praegu Ülemiste Citys ligi 400 ettevõtet, kus töötab igapäevaselt üle 10 000 inimese, mis on võrreldav Haapsalu linna elanike arvuga.

Vare põhjendas linnaku ettevõtete makstavat keskmist oluliselt ületavat töötasu sellega, et suuremat lisandväärtust loovatele töötajatele tuleb maksta ka kõrgemat palka.

Eraldi vaatles uuring IT-sektorit. Ülemiste Citys tegutseb uuringu kohaselt 1,4% Eesti IT-ettevõtetest, ent samal ajal palkavad sealsed valdkonna ettevõtted 18% kogu Eesti IT-sektori töötajatest ja tasuvad 26% kõigist valdkonna tööjõukuludest, toodavad 25% Eesti IT-sektori loodavast lisandväärtusest ning moodustavad 27% kogu Eesti IT-ekspordist.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor läbi viidud uuringust selgus, et Ülemiste Citys tegutsevate ettevõtete aastakäive ulatus mullu kokku 1,15 miljardi euroni, millest eksport moodustas 500 miljonit. Ettevõtted teenisid ärikasumina aastas kokku 75 miljonit ning linnakus tegutsevate ettevõtete varad moodustasid aasta lõpu seisuga kokku 1,6 miljardit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052