Autor: ITuudised.ee • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Globaalsed IT-firmad avasid Tallinnas uusi arenguid

Atea konverents Kultuurikatlas.
Foto: Andres Raudjalg
IT-ettevõtte Atea konverents tõi Tallinna suurte tehnoloogiaettevõtete esindajad ning Eesti IT-juhid ja valdkonna spetsialistid, et leida üheskoos parimaid lahendusi IT-turvalisuse ja efektiivsuse tõstmiseks.

Atea Eesti tegevjuhi Ruslan Štšerbjuki sõnul on nii Vilniuses, Riias kui ka Tallinnas toimuv konverents "Atea Action" Baltimaade IT-inimeste kohtumispaik, kus jagatakse teadmisi ja kogemusi hetkel IT-maailmas kõige aktuaalsematel teemadel.

"Tänavuse konverentsi fookuses oli ettevõtete IT kaasaegsus, turvalisus ning kuluefektiivsus, mis on paraku teemad, millele paljud Eesti ettevõtted veel vähe tähelepanu pööravad, ning seda tõenäoliselt teadmatusest," selgitas Štšerbjuk.

Juba 9. korda Kultuurikatlas toimunud konverentsil käsitleti nii pilvelahenduste, võrgunduse, serverite kui töökohaseadmetega seotud arengusuundi läbi Atea suuremate projektide.

Teiste seas astus üles ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi IT arhitektuuri ja taristu nõunik Allan Allmere, kes tutvustas Eesti riigi andmesaatkonna projekti.

"Andmesaatkonna projekt on maailmas ainulaadne, riik peab siinkohal käituma nagu startup ning kõik ise nullist üles ehitama ja välja mõtlema. Loodame olla antud valdkonna teerajajad, kellest tulevikus eeskuju võetakse, ning sellest võiks saada uus edulugu, mida maailmas levitada," lausus ta.

Lisaks ettekannetele kolmes saalis tutvustasid näitusealal ligi 20 suurt töökoha-, andmekeskuse ja turvalahenduste pakkujat valdkonna uusimaid tooteid. Näiteks esitles IT- ja võrguteenuste ettevõtte Cisco uue ajastu videokonverentsilahendust Webex Board, mis muudab koosolekud ja meeskonnatöö tõhusamaks, koondades kokku nii video- ja audiokonverentsi, dokumendijagamise, tahvli kui ka juhtmevaba esitlussüsteemi.

Tänu Cisco Webex Teams rakendusele on mugav koosolekule kaasata ka väljaspool kontorit asuvaid meeskonnaliikmeid ning jätkata koosolekul pooleli jäänud tööd ükskõik kust ja olenemata kohast, kus see pooleli jäi.

Atea ASA on suurim IT-teenuste ja terviklahenduste pakkuja Põhjalas ja Baltimaades, tegutsedes Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateal on 87 kontorit ning ettevõttes töötab üle 6900 inimese.

Eestis paiknev Atea AS on IT-täisteenust pakkuv ettevõte, kes osutab IT-haldusteenust mitmetele rahvusvahelistele ettevõtetele, nende seas Bigbank, Mandatum ja Hurtigruten. IT-lahenduste osas on Atea silmapaistvamaid projekte ERMi innovaatiliste digilahenduste tehniline teostus.

Atea Eesti eelmise aasta kogukäive oli 22,4 miljonit eurot ning ettevõttes töötab 64 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755