Autor: Indrek Kald • 11. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 alustas töötajate kiipimist

Tele2 Eesti juht Chris Robbins naha alla asetatud kiibiga esmakordselt kontori ust avamas.
Foto: Mihkel Joasoo
Tele2 paigaldas täna esimesele töötajale naha alla kiibi, mis võimaldab ustest sisse pääseda, kappe avada ning printerit kasutada. NFC-kiibi lasi esimesena enda pöidla ja nimetissõrme vahele paigaldada Tele2 Eesti juht Chris Robbins.

"Kiibi paigaldamine on muidugi vabatahtlik, aga lubasin enne teisi töötajaid enda peal testi ära teha. Midagi karta pole, pigem läheb elu mugavamaks ja seda muret pole enam kunagi, et uksekaart maha ununeks," selgitas Robbins.

Tele2s hakkab NFC nahaalune kiip esialgu asendama vaid praegust uksekaarti, millel on kõik kaardiga võrdväärsed võimalused. Kiibi kasutusvaldkond laieneb aga pidevalt ning soovi korral saab inimene sellele tulevikus programmeerida ka teisi funktsioone, alates auto käivitamisest kuni kodu ukseluku avamiseni. Sarnast NFC-kiipi sisaldavad nii Tallinna roheline bussikaart kui ka panga viipekaart.

Kiibitud inimesi on Ülemiste linnakus, kus Tele2 uus kontor asub, juba kolmes ettevõttes ja tehnoloogia töökindlus on testitud. Esimesena kiibi saanud Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on ta ise kiipi juba üle aasta kandnud, samuti pool tema meeskonnast.

"See teeb tööelu tõepoolest väga palju mugavamaks, seetõttu pakume seda ka oma klientidele teenusena. Ootame pikisilmi, et tehnoloogiaettevõtted - aga miks mitte ka meie linnaku värskeim liituja Tele2 - arendaks tehnoloogiat edasi ja saaksime kiipidele uusi mugavusteenuseid juurde. Tehnoloogiliselt võiks ju sarnast kiipi koostöös finantsasutustega kasutada pangakaardina või koostöös riigiga suisa ID-kaardina," lisas Nõlvak.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755