Autor: Äripäev • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook sulges andmeid korjanud kontod Venemaal

Foto: Pixabay
Cnet teatel sulges Facebook 66 Social Data Hubile kuuluvat kasutajakontot, vahendab Kauppalehti.

Venemaa päritolu Social Data Hub müüb Facebookist data srapeing’uga ehk andmekogumisega saadud kasutajaandmeid. Ettevõtte tegevjuht võrdleb seda Cambridge Analyticaga, mille andmekorjemeetodid kukutasid kõvasti Facebooki mainet. Pole siis ka ime, et Facebook reageeris otsustavalt.

Pole teada, kui palju andmeid on Social DataHub kogunud, ettevõte on saanud läbi käia avalikud profiilid, aga on võinud Facebooki turvanõrkust ära kasutades pääseda ligi ka privaatseks peetud osadele.

Social Data Hub kirjutab oma kodulehel, et tal on andmeid Facebookist ja kasutajaandmeid ka Twitterist ja Tumblrist, lisaks Venemaa sotsiaalsaitidest Odnoklassiki ja VKontakte.

Social Data Hub kirjutab, et tegutseb seaduse piires. „Venemaal on selline andmete kogumine seadusega lubatud,“ ütleb ettevõtte tegevjuht Artur Khachuyan.

Social Data Hub nõuab Facebookilt profiilide tagastamist.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755