Autor: Indrek Kald • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hanso külastab USAs Google´it ja Facebooki

Riigikogu liige Hannes Hanso.
Foto: Erik Peinar
Riigikogu liige Hannes Hanso osaleb NATO parlamentaarse assamblee teadus- ja tehnoloogiakomitee väljasõiduistungil Ameerikas, kus külastab ka IT-firmasid Google ja Facebook.

NATO parlamentaarse assamblee väljasõiduistungil San Diegos ja Palo Altos USAs on fookuses kaitsetööstuse panus julgeoleku tagamisel. Hanso sõnul on teadus- ja tehnoloogiakomitee kohtumise programm muljetavaldav ja näitab selgelt, kui oluline roll on teadusel ja tehnoloogia arengul julgeoleku tagamisel.

"Ka Eesti kaitsetööstus on kiire arengu faasis ja meil on kindlasti palju õppida," ütles ta. "NATO liikmena soovime anda oma panuse liitlaste kaitsevõime tõstmiseks ja pakkuda ka oma tooteid ja teenuseid alliansi liikmetele," lisas ta.

Visiidi alguses külastab komitee kaitsetööstusettevõtte General Atomics peakorterit. San Diegos asuv ettevõte on spetsialiseerunud tuumafüüsika arendamisele ning droonidega kaugseirele. Veel tutvutakse Ameerika kaitetööstusliidu The Armed Forces Communications and Electronics Association (AFCEA) tegevusega.

Komitee liikmed külastavad ka San Diegos asuvat mereväebaasi, mis on Vaikse ookeani laevastiku peamine kodusadam. Kavas on tutvuda sotsiaalmeedia hiidude Facebook ja Google ning andmeanalüüsi ettevõtte Palantir tegevusega Silicon Valleys.

Komitee väljasõiduistungil on arutluse all ka desarmeerimine ja relvade leviku tõkestamine, samuti võitlus ekstremismi vastu. Kõneldakse veel tehisintellektist, küberkaitsest ja –turvalisusest, suurandmete analüütikast, aga ka mereväe ja mehitamata tehnoloogiast.

Sotsiaaldemokraadist endine kaitseminister Hannes Hanso teatas kuu aja eest, et lahkub poliitikast ja 2019. aasta valimistel riigikokku ei kandideeri.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755