Autor: Indrek Kald • 18. oktoober 2018

Eesti tiim tuli kübervõistluselt 7. kohaga

Eesti tiim Londonis kübervõistlustel.
Foto: EISA
Eesti tiim saavutas kahepäevasel võistlusel "European Cyber Security Challenge" Londonis 17 riigi seas seitsmenda koha.

Võistlusel oli lahendada 39 erinevat ülesannet ning jagamisel 220 000 virtuaalset raha. Testiti oskusi alustades luku murdmisest kuni kohtueelse ekspertiisi ja esitlusoskusteni. Eesti Interneti sihtasutuse teatel oli võistlus pinev nii pealtvaatajatele kui osalejatele, sest esikümne kohtade jaotus selgus alles viimastel minutitel.

Eesti meeskonnas olid järgmised kübertalendid: meeskonna kapten Artur Luik (TTÜ, Skype, Microsoft), Heino Sass Hallik (TTÜ, Devtailor), Tanel Peep (TTÜ), Johannes Kadak (TTÜ Tartu Kolledž, Tarkvent OÜ), Mark Vainomaa (Väike-Maarja gümnaasium), Martin Saar, Martin Širokov, Rao Zvorovski, Taavi Eomäe ja Jürgen Laks (kõik Tartu ülikool).

Eesti võistkonnal olid kohapeal abiks treener Triin Muulmann (Kehtna kutsehariduskeskus), vaatleja Krista Mulenok (Eesti NATO Ühing) ning KüberNaaskli võistluse projektijuht Birgy Lorenz (TTÜ).

Eesti meeskonna saatmist ECSC võistlusele toetasid kaitseministeerium ja Eesti Interneti sihtasutus, läbi aitas viia tehnikaülikooli küberkriminalistika ja küberkaitse keskus. Londonis peetud võistlus oli mitmete Euroopa riikide initsiatiiv, mille eesmärk on on kaasata küberjulgeolekualaseid talente kogu Euroopas ja ühendada suure potentsiaaliga noori talente küberjulgeoleku valdkonna ettevõtjatega.

Võistluse korraldasid Euroopa küberturvalisuse ekspertiisikeskus ENISA, Cyber Security Challenge UK ja telekommunikatsiooniettevõte BT Group plc.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052