Autor: Aali Lilleorg • 21. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullune võit andis kasvule hoogu juurde

Eelmise aasta esimene koht Äripäeva IT- ja arvutifirmade TOPis andis ITM Trade’i esindaja Darja Amalitskaja sõnul hea motivatsiooni ning inspireeris produktiivsele tööle ka sel aastal.
ITM Trade OÜ meeskond
Foto: ITM Trade OÜ

Juba kolmel aastal Äripäeva IT- ja arvutifirmade TOPis olnud ITM Trade tegeleb programmeerimise, veebidisaini, SEO, tehnilise toe, online-brändingu, veebireklaami, veebimajutuse ja serverite administreerimisega.

Peamiselt arendatakse suure liiklusega veebiressursse. 2017.aastal alustati ka krüptovaluuta kaevandamisega. Mullu saavutas ettevõte 2. koha ka turundusfirmade TOPis, kahel aastal on oldud Gaselli TOPis.

Asutatud 2009

Omanikud ja juhid Aleksandr Kostin ja Sergei Astajev

Käive 10 mln eurot

Ärikasum 5,56 mln eurot

Töötajaid 55

Mulluseks saavutuseks peab ettevõte seda, et jõudu suudeti õigesti planeerida. “Saime hästi hakkama kõikide projektidega. Edu sünnib siis, kui järjepidevus,võimalus ja head ideed kokku saavad – meeldiv tunnistada, et nii see meil on!” tundis Amalitskaja heameelt. Tempokalt kulgenud tänavusel aastal on algatatud hulk uusi projekte. “Meeskond kasvab ja oleme väga õnnelikud, et suudame pakkuda perspektiivseid projekte ja ainulaadset kogemust,” rääkis Amalitskaja.

Järgmise aasta plaanide kohta ütleb ta, et tahetakse kasvutempot hoida. Uued projektid, kontaktid ja ärisuhted pakuvad väljakutseid. “Plaanis on uute tööruumide ja mugavate puhketsoonide loomine meie majas ning meeskonna täiendamine,” täpsustas Amalitskaja ja lisas, et kõige tähtsam on ümbritseda end sarnaselt mõtlevate inimestega, siis on tõenäolisem, et suurepärane tulemus ei jää tulemata.

Millist arengut edaspidi näete?

Töötame tegevusvaldkondade laiendamisega ja uute partnerite kaasamisega nii Eestis kui ka välismaal. Uute tehnoloogiate ja ärijuhtimise lähenemisviiside rakendamine on meile oluline. See nõuab personali laiendamist ja kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistide otsimist, mida me järgmisel aastal aktiivsemalt tegema hakkamegi. Plaanis on viia realiseeritud IT-protsessid kõrgtasemele, et kliendid saaksid saavutada suurepäraseid tulemusi IT-, finants-, kaubandus- ja turundusvaldkonnas. Areneme ja kasvame ka edaspidi 100%.

Millised turud on eesmärgiks ja kui palju töötajaid on puudu, kui palju on plaanis värvata?

Turud on erinevad: Euroopa, USA, SRÜ riigid. Töötajaid plaanime leida vähemalt 10. Väga erinevaid inimesi on puudu – veebiarendajaid, veebi- ja graafikadisainereid, UI/UX-spetsialiste ja projektijuhte.

Milliseid uusi projekte kavandate?

Töötame välja terve tsükli kohandatud lahendusi, põhiliseltsuuremate ärilahenduste edasine all-in tugi – CRM-, ERPsüsteemid. On ka suuremaid lõpetamata mooduleid, mille plaanime järgmise aasta teises veerandis lõpetada.

Millistes valdkondades näete kasvuvõimalusi?

IT-, finants- ja turundusvaldkonna ettevõtted on meie peamised kliendid. Eesmärgiks on automatiseerida ja maksimaalselt optimeerida tööprotsesse, tagades seejuures läbipaistvuse ja turvalisuse. Lõppkasutaja toode vajab jätkuvat lihtsustumist, ülevaatust ja testimist, seega on, mida parandada ja arendada.

Milliseid uusi tehnoloogiaid rakendate?

Kui rääkida ettevõtte siseprotsessidest, siis kasutame uusimat planeerimis- ja juhtimistarkvara, mis võimaldab paindlikku projektide ja moodulite ülesehitamist ning realiseerimist. Vajalikud on kõik tööriistad, mis aitavad luua prototüüpe ja eskiise mugavalt, kiiresti ja arusaadavalt – see annab võimaluse klientidele näidata lõpptoote interface’i ja arendajad saavad kiiremini tööd alustada. Proovime erinevaid lähenemisviise brändi tervikkontseptsiooni ja turundusstrateegia loomisel.

Darja Amalitskaja vastu võtmas IT ja arvutifirmade TOPi esikoha sertifikaati Äripäeva peadirektorilt Igor Rõtovilt.
Foto: Urmas Kamdron
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755