Autor: Indrek Kald • 1. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify laieneb Ida-Virumaale

Taxify laienes Narva.
Foto: Taxify
Transpordiplatvorm Taxify avab teenuse Eesti suuruselt kolmandas linnas Narvas, samuti kaalub laienemist ka Kohtla-Järvele ja Jõhvi.

Taxify esindaja Aleksei Kolesnikov näeb piirkonnas olulist transpordiprobleemi, mis vajab lahendust. "Vestlesime kümnete kohalike juhtidega. Narvakad liiklevad kolmnurga vahel, mille läänepoolne ots asub Sillamäel, idapoolne ots Narvas ning põhjapoolne ots Narva-Jõesuus. Vanamoodne taksoteenus võib jätta inimese Sillamäele pikaks ajaks ootama. Samas maksab sõit palju, kuna juht peab arvestama võimaliku tühisõiduga tagasi. Tehnoloogia abil saame tühisõitude hulka vähendada ning tarbija saab mõistliku hinna nii linnas kui linnast välja sõitmiseks," rääkis ta.

Taxify sõidualustustasu Narvas on 50 senti, kilomeetri hind 20 senti ja minuti hind 10 senti, ühe sõidu minimaalne maksumus on kaks eurot.

Taxify kaalub teenuse pakkumist ka Kohtla-Järvel ja Jõhvis. "Kohtla-Järve ja Jõhvi kesklinna lahutab kümneminutine autosõit. Kokku elab neis linnades pea 50 000 inimest," märkis Kolesnikov.

2013. aastal asutatud Eesti iduettevõte Taxify tegutseb rohkem kui 25 riigis. Investoritelt raha kaasamistega on firma väärtus tõusnud miljardi dollarini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052