Autor: Äripäev • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kildare sai enamuse Technopolise aktsiatest

Foto: Scanpix
Londoni peakorteriga kinnisvarainvesteeringufirma Kildare Nordic Acquisitions teatas, et tema kätte on jõudnud 98,17 protsenti Technopolise aktsiatest, kirjutas Kauppalehti.

Eestis kuulub firmale 51 protsenti Ülemiste City ärilinnaku arendajast Technopolis Ülemiste, 49 protsendiga on teine omanik Mainor Ülemiste.

Kildare tahab enda omandusse saada kõik ettevõtte aktsiad ja selleks alustab järelejäänud aktsiate ülevõtmist.

Augusti lõpus tegi Kildare ostupakkumuse Soome börsil oleva Technopolise aktsiatele, suuremad investorid teatasid, et nad on pakkumuse vastu võtnud.

Ostupakkumuse hind oli 4,65 eurot aktsia kohta, mis tähendas 13protsendist preemiat, vahendas Äripäev augustis Kauppalehti uudist. Technopolise kõigi aktsiate hind ulatub ostupakkumuse järgi 729,7 miljoni euroni.

Technopolise suurimad investorid pensioniselts Varma ja Mercator Capital Ab, kelle käes on 34,5 protsenti aktsiatest, on pakkumuse vastu võtnud.

Kildare Partners on 2013. aastal loodud kinnisvarainvesteeringufirma, mis on loomisest alates investeerinud kinnisvarasse 4,4 miljardit eurot Suurbritannias, Saksamaal, Hollandis, Iirimaal, Itaalias, Rootsis, Norras, Prantsusmaal, Portugalis ja Belgias.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755