Autorid: Kristel Härma, Pille Ivask • 5. november 2018

Martinson: praegu on Eesti tehnoloogiasektoris võimsaim aeg

Allan Martinson
Foto: Ivar Kuldver
Eesti on tõenäoliselt idufirmade kaasatud rahasummaga iga elaniku kohta sel aastal enim raha kaasanud riik maailmas, siinsed traditsioonilised ettevõtted aga alles avastavad neisse investeerimise võimalusi. "Ma ausalt öeldes ei arva ka, et nad peaksid," leiab tehnoloogiaettevõtja Allan Martinson.

Tehnoloogiaettevõtja ja investor Allan Martinson on märkinud, et praegu on Eesti tehnoloogiasektoris võimsaim aeg ning tänavune Taxify 175 miljoni dollari kaasamine vaid jäämäe tipp. Eesti idufirmade ökosüsteemi Estonian Mafia andmetel on Eesti idud kaasanud sel aastal kokku üle 320 miljoni euro, Martinsoni hinnangul on tegelikult ka 350 miljoni euro piir ületatud.

Eestist tuleb idudesse raha vaid mõni protsent

Martinsoni sõnul on praegu veel raske teada, kas me oleme jõudnud maailmas riigiks, mille idufirmad on tänavu iga elaniku kohta enim raha kaasanud: teiste riikide kohta on neid arve reaalajas raske kokku lüüa ning see teadmine võib tulla järgmise aasta jooksul. Ta märkis, et lisaks on neis arvudes ka topelt raamatupidamist, sest teised riigid lisavad enda arvutustesse ka Eesti firmad, kelle peakorter asub nende riigis või on nad sinna ametlikult registreeritud. "Aga kuidas seda ka võtta, me oleme kindlasti seal kuskil esikolmikus, selles ei ole küsimust.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052