Autor: Indrek Kald • 6. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

200 eestlast sõitis Lissaboni Web Summitile

Web Summit tõi Lissaboni kokku üle 60 000 inimese.
Foto: RIA.com Marketplaces OÜ
60 000 inimest 170 riigist - sealhulgas üle 200 osaleja Eestist - on saabunud internetiäri tippkohtumisele Web Summit, mis kestab Lissabonis neljapäevani.

Foorumile on tulnud kokku IT-ärimehed, arendajad, disainerid ja turundajad, et kuulata ekspertide ettekandeid uutest trendidest, tehnoloogilistest uudistest ja muutustest, teatas Web Summitil osalev Eesti IT-ettevõte RIA.com Marketplaces OÜ.

Mitme päeva jooksul astuvad üritusel üles ligi tuhat esinejat üle ilma. Nende seas Apple´i asepresident Lisa Jackson, Portugali peaminister Antonio Costa, Samsungi president Young Sohn, booking.com-i tegevjuht Gillian Tans ja robot Sophia.

Eestist esinevad Lissabonis Taxify tegevjuht Markus Villig, Tallinna tehnikaülikooli e-valitsemise professor Robert Krimmer ja europarlamendi saadik Urmas Paet.

Huvitava nüansina maksab Web Summiti pilet naisele 200 ning mehele 1200 eurot, kuna korraldajad soovisid motiveerida rohkem naisi osalema.

"Kindlustusvaldkonna idufirma Cachet asutajana loodan kohtuda võimalikult paljude investorite ja potentsiaalsete partneritega ning saada ülevaate turul toimuvast. Andmed paistavad olevat tänavune kuum teema ning eriti detsentraliseeritud andmed, mis sobitub hästi minu startupi konteksti," kommenteeris cachet.me asutaja Hedi Mardisoo.

Ettevõtte WebARX asutaja ja tegevjuht Oliver Sild loodab Portugalis kohtuda paljude innovaatorite ja potentsiaalsete tulevaste partneritega. "Veebiturvalisus puudutab igaüht. Oleme siin, et leida inimesi ja ettevõtteid, kus aitaksid meil tuua veebirakenduste turvalisuse innovatsiooni kõigile lähemale," sõnas ta.

Silla kolleeg, WebARXi turundusjuht Agnes Talalaev lisas, et soovib Web Summitil saada uusi teadmisi tehnoloogiavaldkonnast – turunduse, arenduse ja küberturvalisuses osas.

Ettevõtte Aligner asutaja Sandra Roosna tutvustab Web Summitil Aligneri DNA-tehnoloogiat, mis võimaldab seitse korda kiiremaid mitmekeelse sisu uuendusi võrreldes alternatiividega. "Ajakirjanikud, eksperdid, üle maailma tuntud ettevõtted ja idufirmad on kõik ühes kohas koos ning Lissabon on sel nädalal ideaalne koht, et tutvustada maailmale oma toodet," kommenteeris ta.

"Mind huvitavad kõige rohkem uued IT-trendid, näiteks tehisintellekti tulevik. Ja mis võiks olla "järgmine Facebook"," lisas Dicifingeri tegevjuht Madis Nikopensius.

RIA.com Marketplaces OÜ saabus Lissaboni tippkohtumisele 12-liikmelise meeskonnaga, firmale kuuluvad Ukraina automüügiveeb auto.ria.com ja kinnisvarasait dom.ria.com.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755