Autor: Indrek Kald • 6. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: järgmine samm meie laienemises

Idufirma Monese asutaja Norris Koppel.
Foto: Ben Gold
Hiljuti üle 50 miljoni euro kaasanud idufirma Monese asutaja Norris Koppeli sõnul tähendab kontori avamine Lissabonis järgmist sammu pangateenuseid pakkuva ettevõtte rahvusvahelises laienemises.

Üleilmseid pangandusteenuseid pakkuv Eesti idufirma Monese on pärast 60 miljoni dollari (ca 53 mln eurot) suuruse investeeringu kaasamist kasvulainel ja avas uue kontori Lissabonis, Portugalis. Selle tingis üha kasvav vajadus pangateenuste järele nii eraisikute kui ka ettevõtete seas Ühendkuningriigis ja Euroopas.

Monese Lissaboni kontoris asub aasta lõpuks tööle 25 uut töötajat. Portugali kontoris - millele eelnes kontorite avamine Londonis ja Tallinnas - keskendutakse arendusele ning kogukonna kaasamisele.

Monese asutaja ja tegevjuht Norris Koppel tähendab kontor Lissabonis järgmist sammu rahvusvahelise laienemise poole. "Lissabon on Euroopas tehnoloogia vallas tegutsemiseks üks parimaid kohti. Siin on tohutu potentsiaal leida ja värvata Euroopa parimaid tehnoloogiaspetsialiste ning teha nendega koostööd," märkis ta.

Monese tagas omale septembris 60 miljoni dollari suuruse B-seeria investeeringu ja sillutas seeläbi teed suurtele uute toodetega seotud plaanidele. Aasta lõpuks kavatseb Monese palgata sada uut töötajat kontoreisse Ühendkuningriigis, Eestis ja Portugalis.

Lissaboni kontori juhatajaks sai Carla Batista, kes on töötanud 14 aastat ettevõttes Visa Europe.

"Mul on väga hea meel, et Carla Batista liitub meiega ja asub juhtima meie tegevust Lissabonis. Ta toob endaga kaasa enneolematud kogemused Visa Europas töötamise ajast. Carla ülesanne on tagada meie meeskonna kasvamine Lissabonis," märkis Norris Koppel.

2015. aastal asutatud Monesel on ligi 600 000 kasutajat, sissetulev raha pärineb 75% ulatuses palgamaksetest. Iga päev liitub Monesega 2000 uut klienti ja aastas liigub klientide kontode kaudu Moneses enam kui kolm miljardit dollarit.

Pakkudes mobiilseid IBAN-pangandusteenuseid Ühendkuningriigis ja 20 Euroopa riigis ning rakendust ja klienditeenindust 11 keeles, aitab Monese nii eraisikutel kui ka ettevõtetel teha pangatoiminguid täpselt samamoodi nagu kohalikud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755