Autor: ITuudised.ee • 8. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monese maandas Londonis meteoriidi

Brexiti meteoriit Londonis Kings Crossi metroojaama ees
Foto: Monese
Üleilmseid pangandusteenuseid pakkuv Eesti idufirma Monese maandas täna hommikul meteoriidi Londonis Kings Crossi metroojaama ees.

Tegemist on Monese reaktsiooniga ebakindlusele ja mõnele ekstreemsemale spekulatsioonile selle kohta, milline saab elu olema peale Brexiti võtmekuupäeva 29.märtsi. Ühtlasi edastab Monese olulise sõnumi, et mis iganes ka ei juhtuks, ettevõtted peavad panustama inimeste vahelise ühenduse säilimisse Suurbritannia ja ülejäänud Euroopa vahel.

Septembris hoiatati Suurbritanniat, et nad saavad viimase Euroopa riigina teada, kui Maale peaks lähenema meteoriit, kuna peale Brexitit ei hakka nad enam kuuluma Euroopa Liidu Kosmose Järelvalve ja Monitoorimisprogrammi (European Union’s Space Surveillance and Tracking Programme). Monese maandas selle meteoriidi üheks päevaks Maale.

Monese asutaja ja juhataja Norris Koppel ütles, et Suurbritannia on olnud siiani atraktiivne, kosmopoliitne maailmafinantskeskus, kuhu voolavad kokku talendid, ideed, innovatsioon, raha jne. "Praegu on suur ebakindluse aeg nii Suurbritannias kui ka Euroopas laiemalt. Teade Suurbritannia võimetusest peale Euroopa Liidust lahkumist, avastada Maa lähedasi objekte näiteks meteoriite, inspireeris meid olema loovad ja selle kujundi kaudu edastada olulise sõnumi: mis iganes ka ei juhtu, ettevõtted peavad panustama inimeste vahelise ühenduse hoidmisesse ülejäänud Euroopaga," ütles Koppel ja lisas, et sellega me Moneses tegelemegi.

Pärast Brexiti võtmekuupäeva jätkavad inimesed Koppeli sõnul ikka maailmas reisimist, välismaal õppimist või töötamist. "Monese mobiilsed Suurbritannia ja Euroopa personaalkontod tagavad selle, et inimestel oleks kerge ligipääs oma rahale kus iganes nad ka ei viibiks. Kontod on avatavad mobiiltelefonis kõigest kahe minutiga,“ täpsustas Koppel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755