Autor: Aali Lilleorg • 15. november 2018

Net Group koolitab 150 Ida-Aafrika poliitikut

Net Group’i rahvusvaheliste turgude juht Lembit Loo Kampala Digitaliseerimise Foorumil.
Foto: Net Group
Net Group‘i esindaja Lembit Loo viib alates tänasest Kampala Digitaliseerimise Foorum 2018 raames läbi kahepäevase koolituse 150-le Ida-Aafrika poliitikule ja IT-ametnikule, et viia neid kurssi parimate praktikatega digipöörete läbiviimisel ning valmistada ette kohtute digitaliseerimist.

Net Group on kogenud, et enne eduka tarkvaraprojekti pakkumist tuleb tellijat koolitada ja viia ta kurssi parimate praktikatega digipöörete läbiviimisel. Seepärast viib Net Group‘i esindaja Lembit Loo Ugandas 15.-16. novembril läbi koolituse 150-le Uganda, Keenia ja Tansaania poliitikule ning IT-ametnikule. Koolitus toimub Kampala Digitaliseerimise Foorum 2018 raames.

Foorumil kogunevad erinevad Ida-Aafrika riikide sidusrühmad, et hinnata nende praegust olukorda digitaalsete võimaluste ära kasutamisel. Erilist tähelepanu pööratakse innovatsioonile ja tehnoloogilisele arengule, reguleerivatele raamistikele ning andmemajandusele.

Net Group’i tegevjuht Priit Kongo sõnul on nende ettevõtte eesmärk aidata Ida-Aafrika riikidel õppida e-Eesti eduloost, et seda oma riikides korrata. „Meil on pikaajaline kogemus õigussüsteemi digitaliseerimisel ning soovime seda ka kuulajatega jagada. Oleme arendanud Kohtute Infosüsteemi nii Eestis, Iraagis kui ka Rahvusvahelises Kriminaalkohtus Haagis,“ ütles ta.

Ürituse korraldajate arvates pakub digitaliseerimine Aafrika riikidele suuri võimalusi ja neid õigesti kasutades saavad riigid panustada oma majanduse ning inimeste arengusse. Kuigi Aafrika tervikuna on endiselt teistest maailma piirkondadest maha jäänud, on sellel mandril potentsiaal kiireimate ja radikaalsete muutuste jaoks. Internetiühendus on järjest rohkem kättesaadav, mobiilsidevõrgud jõuavad isegi kaugemate piirkondadeni ning kohalikud innovaatorid julgustavad tehnoloogia arengut. Optimistlikud eksperdid peavad korraldajate sõnul digitaliseerimist jätkusuutliku majandusarengu ja ümberkujundamise nurgakiviks.

„Arengumaad peaks riigihalduse digitaliseerimist alustama just õigussüsteemist, kuna see on toimiva ühiskonna alustala,“ tõdes Net Group’i rahvusvaheliste turgude juht Lembit Loo.

Tema arvates tuleb esmalt välja töötada poliitilised ja institutsionaalsed raamistikud, sest need tagavad vajaliku reguleerituse taseme, pakuvad stiimuleid investeeringuteks, soodustavad konkurentsivõimet ja tagavad strateegiate ühtlustamise sektoris.

Net Group on äriklientidele teenuseid pakkuv konsultatsiooni- ja tarkvaraettevõte peakorteriga Tallinnas, millel on projekte nii Põhjamaades, Euroopas kui ka Aafrikas. Net Group’is töötab üle 100 ärikonsultandi ja tarkvaraarendaja. 20 aasta jooksul stabiilselt kasvanud ettevõtte 2018. aasta käive on üle 7 miljoni, millest pea veerand tuleb välisturgudelt.

Net Group’i rahvusvaheliste turgude juht Lembit Loo Kampala Digitaliseerimise Foorumil.
Foto: Net Group
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052