Autor: ITuudised.ee • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eAgronom kaasas 1 miljoni eurose rahasüsti

eAgronom kaasas 1 miljon eurot. Investeerimisringi juhtinvestoriteks on Black Pearls VC, TMT Investments, Trind Ventures, United Angels VC.

Põllumehe poja ja kogenud tarkvaraarendaja Robin Saluoksa loodud eAgronom on digitaalne tööriist teraviljakasvatajatele, mille eesmärk on muuta põllumajandustootjate igapäevane elu ja hooajaline planeerimine lihtsamaks ja aidata teha õigeid otsuseid tulude kasvatamiseks.

eAgronomi veebi- ja mobiilirakendus aitab reaalajas juhtida põllutöid. Planeerimise ja juhtimise tööriist aitab vähendada riske ja saavutada märgatavat majanduslikku kasu. Kliendilugude põhjal võib öelda, et eAgronom aitab põllumeestel kokku hoida kümneid kuni sadu tuhandeid eurosid aastas. Täna on eAgronomil 35 töötajat, kliendid üheksas riigis ja 700 000 hallatud hektarit. eAgronomi missioon on aidata põllumeestel teha majanduslikult ja ökoloogiliselt nutikaid, andmetel põhinevaid otsuseid.

Faktid:

•Asutatud 2a tagasi

•70% Eesti turust esimese 6 kuuga

•Kaasas äsja 1M eurot, koguinvesteering 2m Eurot

•Tegutseb 9 riigis, Poolast Kanadani

•35+ tippspetsialisti ettevõtetest nagu Nortal, Mooncascade, TransferWise, Stripe, ZeroTurnaround, Heap Analytics

•Varem sel aastal investeerisid 50 eAgronomi klienti €500 000 unikaalse põllumeeste ühisrahastuse toel

•700 000 hektarit põllumaid süsteemis

•300 000 makstud hektarit

•Eesmärk kasvada 1 miljoni maksva hektarini 2019 aasta märtsiks

•100-300 miljonit hektarit 5-7 aasta jooksul

“eAgronom on revolutsioon, kus targad inimesed on saanud kokku, et põllumehi aidates maailma muuta. Me ehitame tarkvara, mis säästab põllumeeste aega ja aitab neil teha paremaid otsuseid. Me usume, et kui me aitame põllumeestel saavutada oma pikaaegsed finantseesmärgid, toob see endaga kaasa vähenenud CO2 taseme, puhtama keskkonna ja tervislikuma toidu,” selgitab asutaja Robin Saluoks eAgronomi missiooni.

„Põllumajandus on täna täpselt haripunktis ning üha enam põllumehi saavad aru digitaalse planeerimise ja juhtimise eelistest. eAgronomi positsioon ja lähenemine on väga õiged ja see annab neile selge eelise saada selle trendi suunanäitajaks ja digitaalse põllumajanduse juhtivaks ettevõtteks Euroopas.“ ütles United Angels VC Gerri Kodres.

Põllumehed hindavad juhtimistööriista juures eriti kõrgelt seda, et rakendus muudab andmed lihtsasti kättesaadavaks ja arusaadavaks. eAgronomi operatiivjuhi Stenver Jerkku sõnul on „investeeringu abil plaanis parendada agronoomiliste ja majanduslike analüüside mooduleid ehk aidata veelgi täpsemalt arvestada põllumajandusotsuste mõju majandustulemustele. Loomulikult on rahasüsti abil plaanis panna rõhku ka rahvusvahelisele müügile ja suurepärasele klienditeenindusele, et aidata iga soovijat personaalselt ja toetada väga erinevate oskuste ja teadmistega põllumeeste astumist digiajastusse.“

eAgronomi tegevjuhi Robin Saluoksa sõnul on tegu enama kui investeeringuga. “Kõik investorid on andnud meile väga väärtuslikku tagasisidet ja teadmust. Investeerimisringis puutusime kokku nii riskikapitalistide, sihtturupõhiste investorite kui ka edukate iduettevõtete juhtidega, kes kõik toetavad meid ja aitavad keskenduda pikaaegsele strateegiale. See on väga oluline, sest meie eesmärk ei ole midagi vähemat kui muuta ja optimeerida kogu toiduainetööstust,“ rõhutab ta.

Investorid

Investorite seas on neli rahvusvahelist riskikapitalisti, äriinglid ja endised ingel-investorid: Black Pearls VC Poolast, TMT Investments (UK), Trind Ventures VC ja United Angels VC Eestist, Aivar Berzin (Vestmani asutaja), Ragnar Sass (Pipedrive kaasasutaja, LIFT99), Andrus Purde (Outfunneli kaasasutaja, Pipedrive turundusjuht), Martin Tajur (Skype’i disainer, Pipedrive’i kaasasutaja), Andres Kull (VitalFields, investor).

Küsimus investoritele: miks otsustasite investeerida eAgronomi?

„Põllumajanduse juhtimisega seotud tarkvara turg kasvab väga dünaamiliselt. Ei ole paremat aega kui just praegu, et pakkuda lihtsasti kasutatavat, erinevaid olulisi teemasid terviklikult hõlmavat ja hästi disainitud lahendust. Lisaboonusena on eAgronom välja töötatud inimeste poolt, kes tunnevad seda sektorit hästi. Meilejäi ka väga positiivselt silma meeskonna värske pilk põllumajandusturule ja selle vajadustele,“ ütleb riskikapitalifirma Black Pearls juht Marcin P. Kowalik.

TMT Investments direktor Alexander Pak ütleb, et: “Meile meeldis, kuidas eAgronom näeb valdkonna probleeme ning teeb põllumajandusprotsessid lihtsaks ja efektiivseks.”

Trind VC kaasasutaja Ivar Siimari sõnul on suur väljakutse äratada klientide usaldus nii konservatiivses valdkonnas nagu seda on põllumajandus. “Kui ma olin ettevõtte kontoris külas käinud, sain ma aru, kuidas neil see on õnnestunud. Viimsele kui ühele neist on omane ühest küljest professionaalsus ja teisalt kirglik soov korda saata midagi tähenduslikku.“

„Põllumajandus on täna täpselt haripunktis ning üha enam põllumehi saavad aru digitaalse planeerimise ja juhtimise eelistest. eAgronomi positsioon ja lähenemine on väga õiged ja see annab neile selge eelise saada selle trendi suunanäitajaks ja digitaalse põllumajanduse juhtivaks ettevõtteks Euroopas.“ ütleb United Angels VC Gerri Kodres.

Endine VitalFieldsi investor ja töötaja Andres Kull ei kiirustanud uude põllumajandustarkvarasse investeerima. “Olin alguses skeptiline, kuid kui olin rääkinud ühe eAgronomi kliendiga, muutsin oma arvamust. See, mida ma kuulsin, oli lihtsalt nii veenev. Usun, et eAgronom on oluliselt parem kui konkurentide tooted.“

Ragnar Sassi sõnul on väga muljetavaldav ja inspireeriv ka eelmine rahasüst, mille tegid ettevõtesse põllumehed ise.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474