Autor: ITuudised.ee • 22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Migreeniteemaline digilahenduste konkurss ootab arendajaid

Foto: ANDRES RAUDJALG
30.11-02.12 korraldab Teaduspargi Tehnopol juhitav Connected Health klaster koos Novartise ja Eesti Peavalu Seltsiga migreeniteemlise digilahenduste konkursi Migraine Innovation Challenege & Hack. Osalema on oodatud IT-firmad, kes soovivad teha koostööd maailma ühe suurima ravimifirmaga. Parimatele lahendustele pakub Novartis edasist koostöövõimalust, et ideest toimiva rakenduseni jõuda.

Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 27. novembriks esitada oma lahendusidee ja registreeruda häkatonile. Seda saab teha konkursi kodulehelt: https://migrainehack.tehnopol.ee/

Migreen on kõige sagedasem ja kõige kulukam neuroloogiline haigus, mille all kannatab Eestis iga neljas naine ja iga kümnes mees. See puudutab peamiselt noori tööeas täiskasvanuid ja fertiilses eas naisi. Suurem osa migreeni all kannatajaid ei otsi abi tervishoiusüsteemist ja nende haigus ei ole diagnoositud või kontrolli all. Konkursiga soovivad korraldajad leida lahendusideid kolmele tervishoiutöötajate igapäevatööst ja patsientide vajadustest tulenevale probleemile: 1) kuidas migreeni ära tunda ja tõhusamalt diagnoosida; 2) kuidas aidata migreeniga elaval inimesel oma haigust paremini mõista ja ennast ise aidata; 3) kuidas teha migreeni jälgimine lihtsaks nii patsiendile kui ka tervishoiutöötajale.

„Migreeni valdkonnas on maailmas erinevaid digilahendusi juba olemas ja tekib kogu aeg juurde. Samuti on Eestis inimesi, kes mõnda sellist lahendust on arendada või kasutada proovinud. Siiski on patsientide ja tervishoiutöötajate ühine ootus, et oleks lahendusi, mis on saadaval nii eesti kui ka vene keeles ning mis oleksid integreeritud haiguse avastamise, diagnoosimise, ravi ja jälgimise kliinilisse protsessi,“ lausus Connected Health klastri innovatsioonijuht Kitty Kubo.

Konkursile on osalema oodatud IT ettevõtted, tehnoloogia arendajaid, iduettevõtjaid, disainereid jt oma valdkonna professionaalid, kellele see on unikaalne võimalus panna ennast proovile väga paljude inimeste igapäevaelu ja tervishoiusüsteemi puudutavaid reaalseid probleeme lahendades. Samuti julgustame konkursist osa võtma migreeniga elavaid inimesi ja tervishoiupraktikuid ehk tulevaste lahenduste peamisi kasutajad. Häkaton ehk 48-tunnine arendusmaraton on mõeldud ideede arendamiseks, kasutajatega valideerimiseks ja parimate väljaselgitamiseks.

Konkursi korraldajad loodavad, et selle tulemusena tõusevad esile 2-3 lahendust, mida tasub edasi arendada ja mis teevad tulevikus patsientide elu mugavamaks. „Novartis investeerib üle maailma digitaalsesse innovatsiooni, mis toetab haigusega elavate inimeste elukvaliteeti. Konkursiga soovime leida migreeniga inimeste ja tervishoiu vajadustele vastavat lahendust, mille arendamist ideest kuni valmislahenduseni toetada,“ sõnas Novartis Eesti äriüksuse juht ja neuroloogia teraapiaala eest vastutaja Kadri Lauk.

Lisaks edasisele koostöövõimalusele Novartisega on häkatonil võimalik võita 12 kuud tasuta liikmelisust Connected Health klastris, 6-kuud Tehnopoli Startup Inkubaatoris väärtusega 5000 eurot ja pileteid Latitude59 2019 konverentsile.

Konkursi algataja on Eesti Peavalu Selts, korraldaja Teaduspark Tehnopol poolt juhitud Eesti tervisetehnoloogia klaster Connected Health ja toetaja Novartis. Häkaton on satelliitüritus 30. novembril Tallinnas aset leidvale Eesti Peavalu Seltsi ja Euroopa Peavalu Föderatsiooni rahvusvahelisele migreeniteemalisele konverentsile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755