Autor: ITuudised.ee • 7. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huawei seadmeid Eesti riigivõrkudes ei kasutata

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno
Foto: Andras Kralla
Eesti ei kasuta riigivõrkudes Huawei seadmeid ning riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel on selline otsus tehtud turvakaalutlustel, tuginedes teiste riikide hinnangutele. Eestis teeb Huaweiga tihedat koostööd Elisa, kes tahab hiinlaste tehnikale üles ehitada 5G-võrgu.

Huawei toodetest on soovitanud hoiduda USA, viidates, et Hiina võib kasutada Huawei seadmeid luure-eesmärkidel. Kolmapäeval teatas ka Briti telekomihiid BT, et loobub osaliselt Huawei seadmetest ja ei kasuta selle ettevõtte seadmeid tulevaste 5G-võrkude rajamisel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Huawei teeb Eestis koostööd vähemal määral Teliaga, 5G-võrgu just Huawei tehnika baasil kavatseb välja ehitada Elisa ning koostööd Hiina ettevõttega on tegemas ka Hariduse Infotehnolooga sihtasutus ja selle kaudu mitu kõrgkooli ja kooli.

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno ütles, et Huawei seadmeid on Eestis erinevates võrkudes kasutusel, aga riiki puudutavates tuumikvõrkudes neid ei ole.

Allikas ERR.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755