Autor: ITuudised.ee • 7. detsember 2018

Huawei seadmeid Eesti riigivõrkudes ei kasutata

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno
Autor: Andras Kralla

Eesti ei kasuta riigivõrkudes Huawei seadmeid ning riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel on selline otsus tehtud turvakaalutlustel, tuginedes teiste riikide hinnangutele. Eestis teeb Huaweiga tihedat koostööd Elisa, kes tahab hiinlaste tehnikale üles ehitada 5G-võrgu.

Huawei toodetest on soovitanud hoiduda USA, viidates, et Hiina võib kasutada Huawei seadmeid luure-eesmärkidel. Kolmapäeval teatas ka Briti telekomihiid BT, et loobub osaliselt Huawei seadmetest ja ei kasuta selle ettevõtte seadmeid tulevaste 5G-võrkude rajamisel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Huawei teeb Eestis koostööd vähemal määral Teliaga, 5G-võrgu just Huawei tehnika baasil kavatseb välja ehitada Elisa ning koostööd Hiina ettevõttega on tegemas ka Hariduse Infotehnolooga sihtasutus ja selle kaudu mitu kõrgkooli ja kooli.

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno ütles, et Huawei seadmeid on Eestis erinevates võrkudes kasutusel, aga riiki puudutavates tuumikvõrkudes neid ei ole.

Allikas ERR.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112