Autor: Aali Lilleorg • 10. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 küsimus: vastab Kaido Jelle

EKTACO AS juhatuse liige Kaido Jelle
Foto: Erakogu
Kõik ettevõtted soovivad kasvada ja areneda. Alati ei ole see lihtne ja kõik ei lähe nii nagu unistus on või plaanid ette näevad. Milliseid suuremaid probleeme näete oma ettevõtte arengus, mis pakuvad väljakutseid 2019. aastaks?

Vastab EKTACO AS juhatuse liige Kaido Jelle.

Ektaco AS saab järgmisel aastal 30 aastaseks. Me alustasime start-up’ina tänapäeva mõistes ja oleme ka täna heas sportlikus vormis. Kogu oma eksistentsi oleme tegelenud omatoodete ja süsteemide arendamisega. Meie praeguse aja kõige tuntum toode on kassasüsteem CompuCash, mida kasutavad paljud toitlustuse, kaubanduse, meelelahutuse ja teenidus valdkonna ettevõtted. Meil on käsil 2017-2020 aastateks planeeritud arengustrateegia elluviimine.

2019. aasta suurim väljakutse saab olema meeskonna hea koostöövõime säilitamine kasvustrateegia elluviimisel, st leida mõistlik tasakaal pingelise töö ja inimeste võimete vahel.

Kuna järgmine aasta on Eestis suuresti seotud valimistega, siis tahaks loota, et poliitikud oma lubaduste ja tegudega meie majanduskeskkonda ja maksusüsteemi päris tuksi ei keera. Viimase aasta, võib-olla aastate halvad otsused on kumuleerunud ja mõjutanud oluliselt VKE-de tegevust. Viimaste osakaal on Eestis üle 90% ja enamus neist teeb oma tööd ausalt ning hingega ja see ununeb meie otsustajatel ära. Bürokraatiat ja erinevaid tootlikust alla viivaid tegevusi, regulatsioone on lisandunud. Ülereguleerimine ja piirangud, mida põhjendatakse EL-i seaduste ja direktiividega + nn heade näidetega teistest riikidest, on meie poliitikute + ametkondade tekitatud probleem ning seda ei taheta tunnistada. Kõik, mis viib ettevõtjad põhitegevusest eemale ja ei anna lisandväärtust, on kurjast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755