Autor: Aali Lilleorg • 10. detsember 2018

Andmemajandus 2018 fotogalerii

Konverentsil Andmemajandus 2018 esinemas Kristjan Korjus.
Foto: ITuudised.ee
6. detsembril toimus Hestia Hotel Europa konverentsikeskuses ITuudiste ja Äripäeva korraldatud konverents Andmemajandus 2018 teemal "Unistamisest konkreetsetele tegudele: kuidas andmeteadust praktikas kasutada".

Konverentsil oli fookuses tehisintellekti ja masinõppe võimaluste kasutamine Eestis tegutsevates ettevõtetes. Praktilisi juhiseid ja näiteid jagasid inimesed, kes on andmemajanduse võimalused reaalselt oma ettevõtte ja klientide jaoks kasutusele võtnud.

Andmemajandus 2018 ettekannetes oli juttu globaalsest vaatest ja näidetest maailmas, Eesti riigi vaadetest ja võimalustest, tutvuda sai reaalsete Eesti kogemuslugudega ettevõtetelt Starship Technologies, Positium, Meet Frank ja Levira. SIFR OÜ tegevjuht ja masinõppe evangelist Taavi Tammiste jagas praktilisi nõuandeid, milliste reaalsete sammudega ettevõttes alustama peaks. Tartu ülikooli ja TalTech esindajad tutvustasid võimalusi, kuidas ettevõtted nendega koostööd teha saaksid.

Esinesid äsja Cambridge'ist Eestisse kolinud küberturbe ekspert Kieren Nicolas Lovell, tehisintellekti ekspert Kristjan Korjus, Riigikantselei digi-innovatsiooni nõunik Marten Kaevats, OÜ Positium LBS liikuvuse statistika tootejuht Marek Rannala, MeetFrank asutaja ja tehnoloogijuht Anton Narusberg, AS Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar, SIFR OÜ tegevjuht ja masinõppe evangelist Taavi Tammiste, Tartu Ülikooli andmeteaduse professor Raul Vicente Zarfa (inglise keeles) ja TalTech arvutisüsteemide instituudi professor Eduard Petlenkov.

Kohapeal antud märguande järgi olid osalejatest umbes kaks kolmandikku ehk ligi poolsada inimest rohkemal või vähemal määral programmeerimisega kokku puutunud. Umbes pooled osalejatest olid ettevõtetest või organisatsioonidest, mille tegevusvaldkond ei ole IT.

"Hakake koguma andmeid, nii palju kui vähegi võimalik, sest neil on väärtus. Andmete hoidmine ei ole kallis," jäi kõlama üks soovitusi Taavi Tammistelt.

Vaata fotogaleriid konverentsipäevast.

Andmemajandus 2018
Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105