Autor: Aali Lilleorg • 11. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 küsimus: vastab Marko Külaots

Marko Külaots
Foto: Datafox
Milliseid suuremaid probleeme näete oma ettevõtte arengus, mis pakuvad väljakutseid 2019. aastaks?

Vastab Datafox OÜ juhatuse liige Marko Külaots.

Datafox läheb 2019. aastale vastu plaaniga kasvada käibe, kliendibaasi ja töötajate osas. Datafoxi poolt pakutavad teenused täienevad. Pakume 2019. aastal lisaks IT haldusteenustele ka tarkvara arendusteenuseid.

Suuremad väljakutsed 2019. aastal on kindasti seotud inimestega, sest majanduskasvust tingitud palgakasv ja tugev konkurents töötajate pärast paneb ettevõtted lisasurve alla.

Kuigi majandus kasvab ja ettevõtted on juhtimisotsustes täna positiivsed, on turul tunda ettevaatlikkust seoses võimaliku majanduslangusega lähitulevikus. Selle ootamine paneb julgemate otsuste tegemise ettevõtetes ootele.

IT turul on konkurents tugev, mis on hea ja ka loomulik. Kuid ohumärgina toon välja IT turu võimaliku konsolideerimise paari suuregija kätte, mis ei ole pikas plaanis kliendi ja turu jaoks kasulik. Kindlasti toimuvad 2019. aastal mitmed ettevõtete ülesostmised, sest kaks suurt operaatorit konkureerivad IT teenuste turu osas. See on mõttekoht tänastele Eesti IT ettevõtete juhtidele ja ka klientidele. Millist IT turgu me tulevikus tahame?

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052