Autor: Indrek Kald • 19. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratas: meil on Aafrikale palju pakkuda

Peaminister Jüri Ratas kohtus Viini foorumil ka Angola asepresidendi Bornito de Sousa Baltazar Diogoga.
Foto: riigikantselei
Eestil on tänu e-riigi kogemusele Aafrika riikidele palju pakkuda, ütles peaminister Jüri Ratas Viinis Aafrika ja Euroopa kõrgetasemelise foorumi järel.

Aafrika riikide majandus ja rahvaarv kasvab kiiresti. Koostöö nendega, sealhulgas digivaldkonnas, pakub peaminister Ratase sõnul palju vastastikku kasulikke võimalusi. "Samuti toetab koostöö tihendamine Aafrika riikide majandusarengut ning seeläbi ka seal uute töökohtade loomist ja inimeste elujärje parandamist. Pikemas perspektiivis aitab see vähendada ka inimeste lahkumist oma kodudest lootuses leida mujal parem elu," lausus Ratas.

Ta tõi esile ka Eesti ettevõtjate ja e-riigi arendajate võimalusi koostööks Aafrika riikidega. "Sealsed riigid ja ettevõtted on näidanud ka suurt huvi meie e-valitsemise ja e-lahenduste vastu," sõnas peaminister. "Mitmetel Aafrika riikidel on sarnaselt Eestile eeldused edukaks e-riigiks areneda. Huvi tuntakse näiteks e-kabineti, e-tervise ja laiemalt x-tee vastu," lausus Ratas.

Peaminister Jüri Ratas tõi esile ka möödunud aasta novembris Aafrika Liiduga allkirjastatud koostöölepet e-valitsemise arendamiseks.

Eesti ja Aafrika riikide suhted on Ratase sõnul viimastel aastatel tihenenud, seda kinnitavad nii mitmed kõrgetasemelised visiidid kui ka Eesti ettevõtjate äridelegatsioonide külastused.

Peaminister kohtus foorumi raames eile ka Angola asepresidendi Bornito de Sousa Baltazar Diogoga. Kohtumisel arutati riikidevaheliste suhete tihendamist, e-valitsemise kogemuste jagamist ning Eesti kandidatuuri ÜRO Julgeolekunõukogu mittealalise liikme kohale aastaiks 2020-21.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755