Autor: Indrek Kald • 31. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammist avab Dubais Eesti IT-firmadele uksi

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.
Foto: Andras Kralla
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus Dubais Araabia Ühendemiraatide riigiministri Reem Al-Hashimiga, kellega arutas muuhulgas Eesti IT-firmade võimalusi AÜEs riigihangetel osalemiseks.

Tammisti sõnul on Eesti ja Ühendemiraatide suhetes käes murranguline ajastu. "Tänavu oleme vastu võtnud mitmeid olulisi otsuseid – avame veebruaris Dubais EASi esinduse, suvel Abu Dhabis saatkonna ning osaleme 2020. aastal EXPO maailmanäitusel," ütles ta.

"Peame endi nähtavust Lähis-Ida piirkonnas suurendama Eesti ettevõtjate ekspordivõimaluste laiendamiseks, samuti on meie esindatus oluline ka seetõttu, et kogu Pärsia lahe piirkond on muutumas üha populaarsemaks turismisihtkohaks eestlastele," lisas Tammist.

Muuhulgas on Eesti ministriga kohtunud Reem Al-Hashim ühtlasi ka EXPO2020 juht. Kohtumisel tutvustaski Tammist Dubai kolleegile Eesti ettevalmistustegevusi EXPO2020-l osalemiseks.

Araabia Ühendemiraadid on end positsioneerinud piirkondliku väravana koostööks Aafrika riikidega. "Dubai EXPOl osalemise kaudu ei ava me ust vaid Pärsia lahe riikidesse, vaid saame Eesti ettevõtjatele erinevatest sektoritest pakkuda ka ligipääsu üha kiiremini areneva mandri partneriteni," lisas Tammist.

Riigiminister Al-Hashimi andis minister Tammistile ülevaate Dubai-poolsetest ettevalmistustest 2020. aasta maailmanäituseks. EXPO Eesti-poolseks kuraatoriks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kes on välja valinud EXPO-ala heas piirkonnas paikneva asukoha Eesti paviljonile.

Eesti EXPOl osalemise sisuliseks korraldajaks on Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu eestvedamisel moodustatav konsortsium, kes jätkab peale korralduse eest vastutava peakomissari määramist suhtlust EXPO korraldajatega selle läbiviimise detailide ja täpsema programmi osas.

Eeskätt turismi ja äriühenduste edendamiseks, kuid ka EXPOl osalemiseks, on vajalik regulaarne lennuühendus Tallinna ning Dubai vahel. "Loodame, et mitmel tasemel algatatud läbirääkimised sealsete lennuliinidega toovad EXPO ajaks ka positiivseid tulemusi," ütles Rene Tammist.

Dubai lennujaam on oluliseks transiitsõlmeks lennureisidele Austraaliasse, Aasiasse ning Aafrikasse. "Regulaarse ühenduse korral saaksid eestlased soodsamalt ka nendesse piirkondadesse reisida, huvi Tallinna suunal on üles näidanud muuhulgas Emirates ja ka odavlennufirma flyDubai," lisas Tammist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755