Autor: Indrek Kald • 2. jaanuar 2019

Click & Grow abil kasvas üle miljoni taime

Eesti idufirma Click & Grow nutiaed.
Foto: Click & Grow
Maailmas on üle 450 000 Click & Grow nutiaia omaniku, kes mullu kasvatasid enam ui 1,1 miljonit taime. Viis suurimat nutiaednike kogukonda asuvad Singapuris, Hongkongis, New Yorgis, Londonis ja Tallinnas.

Nutiaedade tootja Click & Grow ürdiaed võimaldab kasutajatel kasvatada taimi ilma kastmise, väetamise või piisava valguse pärast muretsemata. Koduse taimekasvatusega saavad tegeleda ka inimesed, kel pole aianduse osas teadmisi või kes elavad külmas ja pimedas kliimas.

Kõige populaarsem taim oli mullu kirsstomat, mida kasvatati nutiaedades rohkem kui 4,5 tonni jagu. Järgnevad metsmaasikas, basiilik, piparmünt ja koriander.

Eestis eelistatakse enim kasvatada metsmaasikaid. Järgnevad till, basiilik, kirsstomat ja salat. Lisaks on rukkilill võrreldes ülejäänud maailmaga Eestis väga populaarne. Võrreldes 2017. aastaga kasvas Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal rukkilille nõudlus viis korda.

Eestlaste loodud nutikas ürdiaed on saadaval 42 riigis, sealhulgas Kanadas, USAs ja Malaisias.

Mullu sai Click & Grow 11 miljoni dollari suuruse investeeringu, et suurendada globaalselt aiapidamise populaarsust ning laieneda uutele turgudele. Eesti ettevõttesse investeeris ka Ikea poodide haldusfirma Ingka Group.

Click & Grow asutas 2009. aastal Mattias Lepp. Ettevõtte kontorid asuvad Tartus, Tallinnas ja USAs. Click & Grow võitis 2010. aastal Eesti suurima äriideede konkurssi Ajujaht.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052