Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2019

TransferWise loob Brexiti eel kontori Brüsselisse

TransferWise´i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: HERMIONE
Eestlaste loodud rahvusvaheline rahaülekannete platvorm TransferWise taotleb uut litsentsi Brüsselis ja loob seal kontori, mis tagab teenuse jätkumise ka Suurbritannia lahkumisel EList ilma leppeta.

TransferWise´i tegevjuhi ja kaasasutaja Kristo Käärmanni sõnul on Brüssel kogu Euroopa Liidu asjaajamise südames, seega kontori rajamine sinna on loogiline samm. "Belgia keskpank on tugev ja usaldusväärne regulaator, kes avaldas meile muljet hea arusaamisega maksete ja e-raha valdkonnast ning avatusega innovatsioonile. Me soovime nendega ehitada samasuguse viljaka suhte nagu Suurbritannia finantsinspektsiooniga," märkis ta.

"Belgia e-raha litsents tagab, et saame ülemaailmselt oma klientidele head teenust pakkuda, olenemata sellest, mis Brexiti leppest saab," lisas Käärmann.

Ettevõtte peakontoris Londonis töötab üle 200 inimese, järjekorras kümnes kontor tuleb Belgiasse Brüsselisse. Lisaks on TransferWise´il esindused asuvad New Yorgis, Singapuris, Tallinnas, Budapestis, Tšerkassõs, Tokyos, Sydneys ja Tampas.

Kliendid teevad ülekandeid TransferWise´i kaudu igakuiselt kolme miljardi Briti naela (ca 3,3 mld eurot) ulatuses. Sellega säästavad nad miljard naela aastas, kui võrrelda samalaadsete tehingute tegemist traditsioonilise panga kaudu.

TransferWise´i asutasid 2011. aastal Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Ettevõttel on üle nelja miljoni kliendi. TransferWise on investeeringutena kaasanud 397 miljonit dollarit. Investorite seas on IVP, Old Mutual, Andresseen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures ja PayPali kaasasutaja Max Levchin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105