Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise loob Brexiti eel kontori Brüsselisse

TransferWise´i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: HERMIONE
Eestlaste loodud rahvusvaheline rahaülekannete platvorm TransferWise taotleb uut litsentsi Brüsselis ja loob seal kontori, mis tagab teenuse jätkumise ka Suurbritannia lahkumisel EList ilma leppeta.

TransferWise´i tegevjuhi ja kaasasutaja Kristo Käärmanni sõnul on Brüssel kogu Euroopa Liidu asjaajamise südames, seega kontori rajamine sinna on loogiline samm. "Belgia keskpank on tugev ja usaldusväärne regulaator, kes avaldas meile muljet hea arusaamisega maksete ja e-raha valdkonnast ning avatusega innovatsioonile. Me soovime nendega ehitada samasuguse viljaka suhte nagu Suurbritannia finantsinspektsiooniga," märkis ta.

"Belgia e-raha litsents tagab, et saame ülemaailmselt oma klientidele head teenust pakkuda, olenemata sellest, mis Brexiti leppest saab," lisas Käärmann.

Ettevõtte peakontoris Londonis töötab üle 200 inimese, järjekorras kümnes kontor tuleb Belgiasse Brüsselisse. Lisaks on TransferWise´il esindused asuvad New Yorgis, Singapuris, Tallinnas, Budapestis, Tšerkassõs, Tokyos, Sydneys ja Tampas.

Kliendid teevad ülekandeid TransferWise´i kaudu igakuiselt kolme miljardi Briti naela (ca 3,3 mld eurot) ulatuses. Sellega säästavad nad miljard naela aastas, kui võrrelda samalaadsete tehingute tegemist traditsioonilise panga kaudu.

TransferWise´i asutasid 2011. aastal Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Ettevõttel on üle nelja miljoni kliendi. TransferWise on investeeringutena kaasanud 397 miljonit dollarit. Investorite seas on IVP, Old Mutual, Andresseen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures ja PayPali kaasasutaja Max Levchin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474