Autor: ITuudised.ee • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EasyPark & Fortumo pakuvad Sloveenias m-parkimist

Mobiilimakselahenduste ettevõte Fortumo tegi koostöös digitaalsete parkimisteenuste pakkujaga EasyPark Group tänasest mobiilse parkimise kättesaadavaks Sloveenias.

Sloveenia autojuhid saavad edaspidi parkimise eest maksta Fortumo kaudu, tasudes teenuse eest oma mobiilioperaatori arvel või kõnekaardi saldoga. Sloveenia on neljas riik, kus Fortumo hakkas EasyParkiga koostööd tegema: alates kevadest on mobiilne parkimine olnud kättesaadav Soomes, Rootsis ja Norras.

Autojuhtidele on mobiilimaksed parkimise eest tasumiseks kõige mugavam moodus, kuna teenuse kasutamiseks ei pea sisestama mobiiltelefoni oma krediitkaardiandmeid ega isiklikke andmeid. M-parkimise jaoks tuleb kasutajal saata vaid sõnum vajaliku infoga EasyParkile. Parkimise lõpetamine toimub samuti sõnumi teel ja parkimistasu liidetakse juhi järgmise kuu mobiiliarvele või võetakse maha tema kõnekaardi saldolt.

“Parkimise eest mobiiliga maksmine muudab kohalike elu mugavamaks ja maksed kättesaadavamaks. “Nutika linna” lahendusi pakkuvatel ettevõtetel ja kohalikel omavalitsustel võimaldab see kokku hoida ka parkimise infrastruktuuri haldamise kulusid, kuna makse ainsaks tingimuseks on see, et kasutajal on käepärast mobiiltelefon. Meil on hea meel, et saame koos EasyParkiga pakkuda m-parkimise lahendust Sloveenias ning tulevikus ka teistes Euroopa riikides,” rääkis Fortumo müügijuht Andrea Boetti.

Kuna EasyPark oli Fortumo mobiilimaksete jaoks Skandinaavias juba integreeritud, ei nõudnud makseplatvormi käivitamine Sloveenias EasyParkilt lisainvesteeringuid. EasyPark pakub parkimisteenuseid enam kui 900 linnas 13 Euroopa riigis ja teeb Fortumoga koostööd m-parkimise lisamiseks ka teistes riikides.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist nende mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Loe lisaks
Fortumo pakub ajalehtedele makseid
Spotify laiendas Aasias koostööd Fortumoga

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755