Autor: ITuudised.ee • 27. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratas: on oodata digikoostöö tihendamist

Booking.com president Gillian Tans kohtumisel peaminister Jüri Ratasega.
Foto: Jürgen Randma (Riigikantselei)
Peaminister Jüri Ratas kõneles Davosis kohtumistel riikide juhtide ning rahvusvaheliste suurettevõtete esindajatega Eesti e-riigist ning digikoostöö tihendamisest.

Peaminister Jüri Ratas kohtus Davosis Apple’i, Accenture’i, BenevolentAI, Booking.com, Coca-Cola Company, Ericssoni, Facebooki, Investor AB, Koç Holding ASi, Proteus Digital Healthi, Paypali ja Uber Technologies juhtidega. Kõigiga oli arutelu keskmes koostöö edasine arendamine. „Eesti e-riigi kogemusel on palju pakkuda nii teistele riikidele kui ka rahvusvahelistele ettevõtetele. Usun, et need kohtumised toovad juurde koostööprojekte ja investeeringuid,“ sõnas Ratas.

Colombia presidendi Ivan Duque, Paraguay presidendi Mario Abdo Benítezi ning Costa Rica presidendi Carlos Alvarado Quesadaga toimunud kahepoolsetel kohtumistel olid kõne all e-valitsemine ja koostöö küberturvalisuse valdkonnas. „E-lahenduste kasutajatena mõistame küberturvalisuse olulisust. Ohtude ennetamiseks ja nende märkamiseks on vaja nii rahvusvahelist koostööd kui ka jagada oma teadmisi ja kogemusi,“ lausus peaminister.

Ratas avaldas heameelt, et Colombia, Paraguay ja Costa Rica esindajad külastavad järgmise nädala algul Eestit, kuuludes Ameerika Riikide Organisatsiooni (OAS) kõrgetasemelisse delegatsiooni. Eesti on toetanud viimase kolme aasta vältel OASi tegevust Ameerika riikide küberturvalisuse suutlikkuse arendamiseks 100 000 euroga.

Costa Rica president andis ülevaate riigi liitumisläbirääkimistest Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD) ning riigi majanduse reformimisest.

Ratas ja Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern rääkisid IT-alasest koostööst ja küberjulgeolekust. Peaminister Ardern tundis huvi küberjulgeoleku korralduse vastu ning kuidas tehakse koostööd erasektoriga. Eesti ja Uus-Meremaa kuuluvad maailma arenenumaid digiriike ühendavasse Digital 9 võrgustikku.

Samuti kõneldi kohtumistel Eesti kandideerimisest ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks aastateks 2020-2021.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755