Autor: Indrek Kald • 28. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GoWorkaBit: tööturg on tugevalt muutumas

Töövahendusfirma GoWorkaBit juht Kristjan Vanaselja.
Foto: Raul Mee
Paljud tööturule sisenejad ei taha teenida kümme aastat ühte tööandjat ja teha sama tööd, vaid pigem töötada vähem ja seda ka asukohast sõltumatult, selgus GoWorkaBiti uuringust.

Töövahendusfirma GoWorkaBit tulevikutöö küsitlus näitas, et ligi pooled töötavaist eestlasist soovivad lähiaastail vähem tööd teha ja rohkem enda peale mõelda.

"Töö iseloom ja töö tegemine muutuvad väga kiiresti, Eesti tööinimesed käivad muutustega kaasas," selgitas GoWorkaBiti juhataja Kristjan Vanaselja. "Palga kõrval tõusevad järjest olulisemaks töö paindlikkus ja eraeluga sobitamine, tööõhkkond ja kolleegid," lisas ta.

Kui eestlastele on teenistuse järel olulisim eesmärk lähiaastail vähem tööd teha ja rohkem aega enesele pühendada, siis mitte-eestlaste jaoks on teenistuse järel olulisim eesmärk mitte lasta end tööl halvasti kohelda.

Kristjan Vanaselja kinnitusel ei kao lähikümnendil veel traditsiooniline kellast kellani töö, kuid sellise töötegemise tähtsus langeb märgatavalt.

"Noor ja andekas töötaja ei taha teenida kümme aastat sama tööandjat ja teha sama tööd. Ta tahab teha seda, milles ta kõige parem on, siis kui temale sobib, ja seal kus sobib - kasvõi sülearvutiga palmi all," selgitas ta.

"See pole hea ega halb, see on paratamatus millega tööandjad peavad inimeste motiveerimisel arvestama," lisas Vanaselja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474