Autor: Indrek Kald • 1. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa suurfirma laieneb Eestis 100 IT-inimeseni

Euroopa üks suuremaid finantsteenuste pakkujaid Arvato loob Tallinna grupi peamise IT-kompetentsikeskuse, suurendades oma siinset meeskonda saja inimeseni.
Saksa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn ning Arvato esindajad Björn Niederfranke ja Rolf Hellermann sel nädalal Tallinnas.
Foto: Kalev Lilleorg

Integreeritud finantsteenuste pakkuja Arvato Financial Solutions (AFS) tegevjuht Rolf Hellermann avas kolmapäeval Tallinnas Telliskivi linnakus ettevõtte uue kontori.

Siinse IT-sektori kõrgetasemelisusest annab tunnistust fakt, et kui AFS laienes 2016. aastal Eestisse grupi IT&kõnekeskuse osana, siis kontori avamisega tähistati ühtlasi ka eraldiseisva ettevõtte, AFSi gruppi kuuluva Tallinna innovatsiooni- ja arenduskeskuse loomist.

Keskuse juhi Agnes Maki sõnul on nad ennast tõestanud, pakkudes kõrge lisandväärtusega teenuseid. "Oleme nende kolme Tallinnas tegutsetud aasta jooksul omandanud laiapõhjalised kogemused erinevate makselahenduste arendamisel. Lisaks toetab Tallinna keskus AFSi teisi üksusi, et kiirendada digitaliseerimist kogu grupis," lisas Makk.

Eesti üksus keskendub peamiselt veebipoodidele mõeldud makselahenduste arendamisele. Konkurentsitihedal turul võimaldavad Tallinnas arendatavad AfterPay, PayLink ja PayNext pakkuda e-kaupmeestele võimalusi nii maksete kogumiseks kui suhtluseks finantsasutustega.

Lisaks töötab Tallinnas eelmisel aastal moodustatud Arvato küberturvalisuse meeskond, eesmärgiga ennetada, tuvastada ning reageerida küberturvalisusega seotud intsidentidele ning tagada protsesside regulatiivne vastavus.

Innovatsiooni- ning arenduskeskuses töötab täna 70 inimest 19 rahvusest, kellele lisaks plaanitakse lähikuudel värvata veel 30 seenior IT-arendajat, siinsete tegevuste laiendamiseks ning keskuse arendamiseks AFSi grupi üheks peamiseks IT-kompetentsikeskuseks.

Lähiajal mitukümmend töötajat värvata sooviva keskuse töökeskkonda iseloomustas Makk kui kombinatsiooni idufirmalikult agiilsest töökultuurist ning suurfirma kindlusest, mis pakub väärt võimalusi töötada suuremahuliste projektide jaoks.

Arvato teatel on Eestit rahvusvahelisel tasemel juba pikka aega peetud pioneeriks digitaliseerimise vallas ning otsus Tallinnasse investeerida oli seetõttu loomulik. Samuti toetab seda ka paljude kõrgelt kvalifitseeritud IT-spetsialistide olemasolu.

"Meie eesmärgiks on laiendada ning mitmekesistada oma oskusi, eriti IT-vallas. Selle jaoks pakub Eesti ideaalseid tingimusi, kuivõrd siin saavad kokku ettevõtlik meelelaad ning kõrgetasemeline kompetents," selgitas Arvato Financial Solutions tegevjuht Rolf Hellermann.

IT-valdkonna järelkasvu arendamiseks allkirjastas Agnes Makk koostöölepingu TalTechi ning Tartu Ülikooliga, millega toetatakse mõlema ülikooli IT-õpet 15 000 euroga. Strateegilise koostöö eesmärk on arendustegevuse, praktikakohtade pakkumise, lõputööde ja eriprojektide juhendamise ning külalisloengute andmise kaudu toetada IT-järelkasvu ning rikastada erialast haridust.

Arvato Financial Solutions on rahvusvaheline finantsteenuste pakkuja ning osa Bertelsmann grupist. Ettevõttel on üle 7000 töötaja 22 riigis ning haldab ligikaudu 10 000 klienti. Firma spetsialiseerub peamiselt jae- ja elektroonilisele kaubandusele, telekommunikatsiooni, kindlustuse, panganduse ja tervishoiu sektoritele. See teeb Arvatost Euroopa kolmanda suurima integreeritud finantsteenuste pakkuja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755