Autor: Indrek Kald • 6. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksporditeo konkursil mitmed IT-firmad

2018. aasta parimale eksporditeole kandideerib 13 ettevõtet, mille seas on ka neli tuntud tehnoloogiafirmat. Esmakordselt korraldatakse veebis ka rahvahääletus.
"Eksporditegu 2017" auhinna üleandmine, pildil Mariko Rukholm KredEx Krediidikindlustusest ja Jüri Taal Baltic Workboatsist.
Foto: Kredex

KredEx Krediidikindlustuse Facebooki lehel on tänasest võimalik valida "Eksporditegu 2018" konkursil osalevate ettevõtete seast enda lemmik. Viiendat korda välja antavale auhinnale kandideerib 13 ettevõtet, kel on ette näidata eelmisest aastast silmapaistvaid eksporditegusid.

"Konkursil kandideerib nii suuri ettevõtteid, kelle edukas eksport on mõjutanud positiivselt kogu Eesti majandust, kui ka põnevaid väiketegijaid, kes on saavutanud oma nišis märkimisväärse edu," rääkis KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm.

Kandidaatideks on raudbetoontreppide tootja Alistron AS, nutikaid tänavavalgustuse juhtimise süsteeme loov Cityntel OÜ, pakirobotite tootja Cleveron AS, fotoaksessuaaride valmistaja Dreaming Carita OÜ, sideseadmete tootja Ericsson Eesti AS, kilepakendite tootja Estiko Plastar AS, orgaanilise kosmeetika tootja Eurobio Lab OÜ, armartuurelementide eksportija FinEst Metallid OÜ, puidugraanulitehaste rajaja Hekotek AS, masinaehitusettevõte Konesko AS, ehituskeemia tootja Krimelte OÜ, tarkvaraettevõte Nortal AS ja kasemahla tootja Öselstuff OÜ.

Eksporditeo kandidaate hindavad nii ekspordispetsialistidest koosnev žürii kui ka rahvažürii, kes saab hääletada KredEx Krediidikindlustuse Facebooki lehel 12. veebruarini.

Riikliku kindlustusseltsi poolt välja antava auhinna žüriisse kuuluvad KredEx Krediidikindlustuse juht Erki Aamer, mulluse võitja Baltic Workboatsi juhatuse liige Jüri Taal, EASi rahvusvahelise müügi valdkonnajuht Elar Ollik, kaubandus-tööstuskoja teenuste osakonna juht Piret Potisepp ja rahvusvahelise kaubanduskoja ICC Eesti rahvuskomitee volikogu esimees Tiit Tammemägi.

Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele riskide maandamise lahendusi pakkuva KredEx Krediidikindlustuse ekspordiauhinna on varem pälvinud Baltic Workboats, Harju Elekter, Eesti puitmajatootjad ja E-Piim.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474