Autor: Indrek Kald • 10. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monese tänavu kahekordistab töötajate arvu

Mõne kuuga ligi sada töötajat - neist pea pooled Tallinnas - värvanud panganduse idufirma Monese kahekordistab sel aastal inimeste arvu. Iga töötaja saab ka aktsiaoptsiooni.
Monese asutaja Norris Koppel.
Foto: Monese

Viimase nelja-viie kuu jooksul on Monese palganud ligi sada töötajat, ettevõtte suurim kontor asub Tallinnas. Monese jaoks on see alles laienemise algus: käesoleva aasta jooksul plaanib firma töötajate arvu enam kui kahekordistada, kasvades 500 inimesega ettevõtteks.

Uusi ametikohti luuakse nii arendus-, turundus- ja tootemeeskondades kui ka klienditeeninduses, finantsjuhtimise- ja regulatiivse järelevalve tiimides. See saab võimalikuks tänu septembris kaasatud 60 miljoni dollari suurusele investeeringule.

Peagi miljoni kasutajani jõudev Monese on viimaste kuudega suurendanud tegevusmahtu ja panustab jõudsalt uute töötajate värbamisse, et muuta mobiilsed finantsteenused järjest enamate inimeste jaoks kättesaadavaks ning tuua turule uusi innovatiivseid tootetäiendusi.

Klienditeenindusmahu kasvatamise kõrval panustab Monese jõudsalt ka toote ja tehnoloogia arendustiimidesse ning loob selleks Eestis uudset oskusteavet. "Soovime näha Eestit kohana, kus kohtuvad tipptegijad üle maailma, kus luuakse essents, mis viiakse seejärel üle maailma taas laiali," selgitas Monese asutaja ning juht Norris Koppel.

Tule osalema 26. märtsil toimuval IT talendide aastakonverentsil "Leia ja hoia!". Tutvu prorammiga ja registreeru SIIN!

"Palkame alati rõõmuga siinseid inimesi, aga kuna praegu napib siin globaalse haardega tootearenduse tellijaid, siis ei ole hetkel piisavalt kohalike spetsialistide järelkasvu. Monese kaasab oma tiimidesse maailmatasemel tipptalente, et siin uudset oskusteavet luua," rääkis Monese asutaja.

Eesti juurtega Monese soovib võimalikult palju arendustegevust Eestis teostada ja ka maksud siia tuua. Juba praegu kuulub Monese Eesti iduettevõtete suurimate maksumaksjate TOP 10 hulka.

Vaatamata suurele tööjõupuudusele - seda eriti infotehnoloogia valdkonnas -, läks Monesel uute töötajate palkamine libedalt. Monese rahvusvahelise laienemise eest vastutava Lauri Haava sõnul tahavad inimesed Eestisse tööle tulla ja Monese on tööotsijate seas soositud, kuna tegemist on kiiresti kasvava tuntud ettevõttega.

"Tänapäeva töötajat kõnetab võimalus tegeleda millegi tähendusrikkaga ja teha seda koos teiste talentidega, just seda Monese pakub. Moneses tegeletakse tavalise inimese pärisprobleemide lahendamisega, pakkudes võimaluse avada omale välisriigis maksekonto kõigest paari minutiga," lisas ta.

Haava sõnul on atraktiivne ka võimalus luua uusi tehnoloogiaid ning näha oma töövilju paari nädala jooksul rahvusvahelisel areenil realiseerumas. "Sellist kogemust saavad pakkuda vähesed kiiresti kasvavad ettevõtted," rääkis Haav.

Kasvulaines kolis Monese hiljuti oma Eesti, Saksa ja Londoni kontorid suurematele pindadele ning avas uue kontori Portugalis. 200 töölauaga suurim kontor asub Eestis Telliskivi loomelinnakus. Aasta lõpuks on plaanis kõik kontorikohad Eestis täita ning seejärel laieneda veelgi.

Monese töötajate värbamisse panustavad mitmes erinevas riigis värbamisagentuurid, samuti tegeleb igapäevaselt uute inimeste leidmisega kuus Monese oma töötajat. Kokku on Moneses pakkumisel 19 eri ametit, mis tähendab, et huvipakkuvate oskuste skaala on tavapärasest laiem.

Monese pakub terviklikku pangandusteenust rahvusvahelisel areenil liikuvatele inimestele. Pakkudes mobiilseid IBAN-pangandusteenuseid Suurbritannias ja 20 Euroopa riigis ning rakendust ja klienditeenindust 12 keeles, aitab Monese nii eraisikutel kui ka ettevõtetel Ühendkuningriigis ja mujal Euroopas teha pangatoiminguid täpselt samamoodi nagu kohalikud.

Ligi miljon kasutajat, konto kasutamine 75% ulatuses palgamakseteks ning TrustPiloti hinnang 9,1 teevad Monesest ühe usaldusväärseima teenusepakkuja Ühendkuningriigi ja muu Euroopa panganduses. Praegu ületavad klientide rahavood Monese kontodel enam kui 3 miljardit dollarit aastas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755