Autor: Äripäev • 16. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gatesi 15 tulevikuennustust täitunud

Aastal 1999 kirjutas Bill Gates raamatu “Business @ the Speed of Thought”, milles tegi mitu tulevikuprognoosi, mis on nüüd, 20 aastat hiljem, sisuliselt täitunud.
Bill Gates
Foto: Reuters/Scanpix

Väljaanne Business Insider vahendab Gatesi 15 tulevikuennustust, mis nüüdseks on täitunud.

Hinnavõrdlussaidid. Gates kirjutas toona, et tulevikus saavad inimesed kasutada veebisaite, mis võrdleb automaatselt toodete hindu. Seesugused on kasutusel üle maailma, seal hulgas Eestis.

Mobiilsed seadmed. Gates prognoosis ka, et tulevikus hakkavad inimesed endaga kaasas kandma väikseid seadmeid, mis võimaldavad neil äri ajada ükskõik kus. Samuti saavad inimesed seesugustest seadmetest vaadata uudiseid, jälgida finantsturge ja nii edasi. Ilmselt ei vaja selgitust, et Gatesi ennustus on täide läinud.

Rahaga toimetamine veebi vahendusel. Gates ütles aastal 1999, et tulevikus hakkavad inimesed tegema makseid läbi interneti. Samuti ütles Gates, et ka meditsiiniteenused kolivad osaliselt internetti, näiteks saab inimene läbi interneti oma arstiga suhelda.

Isiklikud assistendid ja asjade internet. Gates arvas, et tulevikus muutuvad seadmed meie isiklikeks assistentideks. Samuti saab inimese kõiki seadmeid ja vidinaid omavahel ühenduse hoida, samuti vahetavad need omavahel andmeid.

Ennustusest kodukaamerate, sotsiaalmeedia, automaatsete sooduspakkumiste, spordiülekannete ning otsefoorumite, nutika reklaamimise, televisiooni ja interneti ühildumise, arutelufoorumite jpm kohta loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755