Autor: ITuudised.ee • 17. veebruar 2019

President Kaljulaid rääkis Ivanka Trumpiga Eesti e-riigist

President Kersti Kaljulaid kohtus reedel Münchenis Ameerika Ühendriikide presidendi nõuniku Ivanka Trumpiga, kellega räägiti peamiselt Eesti e-riigi kogemustest ja võimalustest digiarengut naiste ja tüdrukute võimestamisel ära kasutada.
President Kaljulaid rääkis Ivanka Trumpiga Eesti e-riigist
Foto: VABARIIGI PRESIDENDI KANTSELEI

“Tehnoloogia areng, algoritmid ja tehisintellekt muudavad meie ühiskondi tohutu kiirusega ja seda kiiremini peame reageerima, et selles uues maailmas ei oleks mahajääjaid,” rääkis president Kaljulaid kohtumisel ja tõi näiteks Eestis tüdrukutele suunatud IT-ala tutvustavad üritused ja robootikaklassid. Samuti tutvustas president Kaljulaid Eesti e-riigi arenguga seonduvat.

“Programmid nagu Digigirls ja HK Unicorn Squad toetavad ja arendavad Eestis tüdrukute tehnoloogiahuvi juba varakult, et programmeerimine oleks nende jaoks sama loomulik valikuvõimalus kui näiteks jalgrattaga sõitma õppimine. Samuti on suur osa Eesti arenguabist Aafrikast Okeaaniani seotud digiühiskonna arenguga,” selgitas riigipea.

Kohtumisel räägiti ka Ivanka Trumpi võrdõiguslikkuse initsiatiivist Women in Global Development and Prosperity (WGDP) ning president Kaljulaidi tegevusest naiste, laste ja noorukite tervise ning heaoluga tegeleva liikumise Every Woman, Every Child eestkõnelejana. Arutati ka võimalusi, kuidas mõlema riigi parimaid praktikaid globaalselt võimendada. Samuti räägiti kohtumisel lühidalt ka Euroopa ja USA julgeolekuga seotud küsimustest.

Riigipea on reedest pühapäevani Münchenis toimuval iga-aastasel välis- ja julgeolekupoliitika konverentsil, kus esines Ukraina tulevikku puudutaval arutelul ja räägib noortefoorumil tehnoloogiadiplomaatiast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052