Autor: Indrek Kald • 21. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa vestlusrobot tuvastab 30% kliendiküsimusist

Mullu Elisa ja MindTitani koostöös välja arendatud tehisintellektil põhinev vestlusrobot Annika suudab Elisa veebis tuvastada 31% päringutest ning kaasa rääkida rohkem kui 20 teemal.
Elisa telekomiteenuste valdkonnajuht Mailiis Ploomann.
Foto: Elisa

"Meil on tooteid ja teenuseid väga palju ning seetõttu küsivad kliendid ka väga erinevaid küsimusi. Oleme uhked, et vähem kui aastaga saavutasime taseme, kus suhtlusrobot suudab tuvastada 31% kõigist kliendipöördumistest," ütles Elisa telekomiteenuste valdkonnajuht Mailiis Ploomann. Veel mullu oktoobris oli see näit 15%, vestlusrobot alustas tööd maikuus.

"Osakaal kasvab pidevalt ja sõltub eelkõige ette antud treeningandmete mahust ning kvaliteedist. Mida rohkem on andmeid, seda kiiremini õpib robot erinevatel teemadel vahet tegema," lisas ta.

Tänaseks oskab tehisintellektil põhinev vestlusrobot Annika aidata Elisa kliente juba paarikümnel erineval teemal, rändlusest toote hindadeni. "Kõige rohkem küsitakse arve laekumise kohta, samuti palutakse abi meelest läinud PIN/PUK koodi välja nuputamisel. Samas saab vestlusrobot hakkama ka klientide keerulisemate küsimustega, näiteks: "Sõidan homme Kanaaridele, kui palju seal interneti kasutamine maksab?"," loetles Ploomann.

Ta selgitas, et inimesel võtaks erinevatest süsteemidest vastuse otsimine minuteid, aga robotil vaid poolteist sekundit. Ja samal ajal suudab ta suhelda kasvõi saja kliendiga korraga. "Inimteenindaja saab selle aja pühendada keerulisemate probleemide lahendamisele," kinnitas Ploomann.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755