Autor: Indrek Kald • 22. veebruar 2019

Guardtime´il USAs leping KPMGga

Eesti küberturvalisuse ettevõte Guardtime sõlmis New Yorgis lepingu audiitor- ja ärikonsultatsioonibürooga KPMG globaalse äriplatvormi loomiseks.
Guardtime´i Eesti juht Ain Aaviksoo.
Foto: Kalev Lilleorg
Platvorm pakub läbipaistvaid, jälgitavaid ja turvalisi äriprotsesse nii tarneahela, hangete, finantside, tuvastamise kui ka pilveteenuse korraldamiseks.

KPMG on Ernst&Youngi järel teine neljast maailma juhtivast audiitorfirmast, kes on tunnistanud strateegilise partnerluse kaudu meie plokiahela lahendused parimaks, teatas Guardtime.

"See on suur tunnustus ettevõtte enam kui kümneaastasele arendustööle ning avab meile maailmas täiesti uued võimalused," ütles Guardtime´i Eesti juht Ain Aaviksoo.

Tema sõnul pakub plokiahel enim väärtust organisatsioonidele, kes soovivad saavutada edu digitaalse innovatsiooni kaudu. "Järjest keerukamaks muutuvas maailmas edukaks toimetulekuks kaasnevad mitmed usaldusega seotud probleemid ja kulud, mis on seotud näiteks auditeerimise, teenuste skaleeritavuse või andmetöötluse turvalisuse tagamisega," sõnas Aaviksoo.

"Blockchaini-tehnoloogial põhineva platvormi kaudu on võimalik hajusalt toimuvaid äriprotsesse automatiseerida ja seeläbi kulusid vähendada või uusi ärivõimalusi avada, kuna andmete töötlemine on läbipaistev ja turvaline," selgitas Aaviksoo.

KPMG Ühendriikide haru plokiahela valdkonna arendusjuht Arun Ghosh selgitas, et Guardtime´iga sõlmitud koostöö annab nende klientidele edaspidi juurdepääsu turvalisele digitaalsele platvormile.

"KPMG tugev äriline ja tehniline kogemus koos Guardtime´i blockchaini platvormiga kujundavad äri ümber valdkondades, mis hõlmavad täna veel palju manuaalseid protsesse, aga kus andmete täpsus, usaldusväärsus ja turvalisus on äärmiselt olulised," selgitas Ghosh.

Guardtime´i KSI plokiahela tehnoloogia on olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu ülesehitusele võimaldab plokiahel säilitada digiandmete muudatuste ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi korraga suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.

Koostööleppe osapooleks olev KPMG on rahvusvaheline auditi-, maksu-, õigus- ja ärinõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtjate võrgustik, liikmesfirmadega 154 riigis, kus töötab kokku üle 200 000 spetsialisti.

Plokiahela tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja Guardtime on asutatud Eestis. Guardtime´i tehnoloogiat on täna integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, näiteks Riigi Teataja, kinnistusraamat, äriregister jm. Samuti teeb ettevõte koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052