Autor: Mait Kraun • 1. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tõmbab koomale isesõitvate autode üksust

Apple teatas, et koondab isesõitvate autode üksuses 190 inimest, kirjutas Reuters kolmapäeval.
Apple'i isesõitvate autode projekt pole veel korralikult jalgu alla saanud.
Foto: Reuters

Eelmisel kuul kirjutas CNBC, et koondamine toimub Project Titani nime kandvas projektis. See sai sel nädalal ka kinnitust. Enamus koondatud töötajatest olid tarkvara või riistvara insenerid.

Apple’i isesõitvate autode üksus on viimastel aastatel oma fookust mitmeid kordi muutnud. Selle kuu alguses teatas California osariik, et Apple on osariigis isesõitvate autode testimises kolmandal kohal (läbisõidu poolest). Samas oli ettevõtte autodes vaja juhil kõige rohkem sekkuda, mis tekitas spekulatsioone, et Apple’il ei lähe tehnoloogia arendamine nii hästi.

Võrdlusandmed teiste firmadega olid küllaltki jahmatavad. Kui Waymo isesõitvate autode juhtimisse oli inimene sunnitud sekkuma keskmiselt iga 11 000 miili tagant, siis Apple’i puhul tuli seda teha iga miili järel, kirjutasid investeerimisfirma Jeffriesi analüütikud.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755