Autor: Indrek Kald • 4. märts 2019

Eesti idud alustavad koostööd Mastercardiga

Mastercard valis koostöös SEB panga ja riskikapitalifirmaga NFT Ventures välja Baltimaade finantsehnoloogia tulevikutegijad, arenguprogrammi pääses ka mitu Eestiga seotud idufirmat.
Arenguprogrammi pääsenud Eestiga seotud idufirmad.
Foto: mclighthouse.com

Kolmekuuline arenguprogramm Lighthouse on mõeldud nutikatele finantstehnoloogia idufirmadele, et toetada neid oma tootearenduses ning võimendada nende koostööd pankade ja investoritega.

Lighthouse´i Tallinna ringi valiti krediidivahenduse juturobot askRobin (Eesti/Ladina-Ameerika), kliendiandmete haldamise ja rahapesuriskide tuvastamise süsteem Basis ID (Eesti/Singapur/Šveits), avatud pangandusel põhinev maksete taristu Crassula (Läti/Eesti), mobiilne rahakott ja kaupmeeste makselahendus Paytailor (Eesti/Suurbritannia) ning kaardimaksete platvorm Wallester (Eesti).

Kokku stardib programmi raames 15 ettevõtet Tallinnas, Oslos ja Kopenhaagenis. Suurimat arengut näitavad idufirmad saavad oma tulemusi esitleda Amsterdamis finantstehnoloogia iduettevõtete kokkusaamisel Money 2020.

Programmi eelmises lennus osalenud 15 ettevõttest alustasid 13 koostööd partneritega pankadest ning kaheksa leidis koostöövõimalusi Mastercardiga. Omavahelisi koostööprojekte alustas programmi raames kuus ettevõtet.

Üks osalenud iduettevõte sai programmi käigus miljonieurose investeeringu ning mitmetel aitasid koostööprojektid tõsta käivet sedavõrd palju, et nad ei vajanudki täiendavat investeeringut väljastpoolt, vaid suudavad oma kasvu finantseerida juba igapäevasest äritegevusest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052