Autor: Aali Lilleorg • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised on IT teenuste sisseostu kasud ja tagajärjed?

IT teenuste sisseostmise küsimus oma kasude või tagajärgedega on aeg-ajalt iga IT valdkonna eest vastutaja või ärijuhi laual, tõdeb PwC Advisors IT valdkonna ekspert Mihkel Lauk.
PwC Advisors IT valdkonna ekspert Mihkel Lauk.
Foto: Erakogu

IT teenuste sisseostmise peale mõtlema võivad Laugu hinnangul panna erinevad probleemid või küsimused. Kas IT keerukus käib üle mõistuse ja hirm häkkerite ees ei lase magada? IT spetsialisti värbamine ei õnnestu? IT investeeringud ja kulud tunduvad liiga suured? Rikked arvutites ei lase kasumit teenida? Kui need või mõned muud sarnased asjaolud tunduvad tuttavana, siis vastuseid saab veebiseminaril IT teenuste sisseost - äri edu või innovatsiooni pidur?.

Veebiseminar toimub 14. märtsil kell 10.00-11.30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Veebiseminari viib läbi PwC Advisors IT valdkonna konsultatsioonide osakonna juht ja e-valitsemise, IT-teenuste haldamise ja tulemuslikkuse juhtimise ekspert Mihkel Lauk.

Osaleja saab võimaluse kaasa mõelda ja arutleda järgmistel teemadel:

1. Mida tähendab IT teenuste sisseost?

2. Kellele IT teenuste sisseost sobib?

3. Milliseid kasusid IT teenuste sisseostust saab?

4. Milliseid tagajärgi see endaga kaasa toob?

Lisaks saab lektorile esitada ka neid küsimusi, mis on sellel teemal juba eelnevalt tekkinud või siis tekivad veebiseminari käigus.

Lektorist lähemalt

Mihkel Lauk on PwC Advisors IT valdkonna konsultatsioonide osakonna juht ja e-valitsemise, IT-teenuste haldamise ja tulemuslikkuse juhtimise ekspert. Ta on omandanud ITIL eksperdi sertifikaadi (2016), EBS-is rahvusvahelise IT-juhtimise magistrikraadi (2007) ning ta on IKT valdkonnas olnud aktiivne alates 1996. aastast.

Mihkel on õppejõud ¬– aastate jooksul on ta õpetanud nii Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor, IT Kolledžis, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ning Eesti Kunstiakadeemias. Lisaks on ta andnud IKT koolitusi Invictas, IT Protrainingus ja BCS Koolituses. Hetkel on Mihkel Tallinna Tehnikaülikooli E-riigi tehnoloogiate ja teenuste õppekava aine Planning and Implementing e-governance (IDU0420) vastutav õppejõud.

Mihklil on märkimisväärne kogemus organisatsiooni tööprotsesside analüüsimise ja disainimisega ning sealhulgas on ta ka ise mitmete infosüsteemide arhitektuuri autor. Ta on aidanud optimeerida mitmete ettevõtete ja avaliku sektori asutuste tööprotsesse uute ülesannetega toimetulemiseks.

Veebiseminari kohta rohkem infot ja registreerida saab SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474