Autor: Allan Rajavee • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdo Kalm tahab innovaatilist tunnelit

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ütles naljatledes, et sadam on pakkunud Hyperloopi arendajatele terminali kohta Vanasadama piirkonda.
Foto: Andras Kralla
Tallinna Sadama juhi Valdo Kalmu hinnangul pole Touchstone'i fondi rahastamiskavatsus suur uudis, kuid nüüd on tema sõnul aeg mõelda, kas tavaline rongitunnel on parim viis Tallinna–Helsingi kaksiklinna loomisel või peab ootama Hyperloopi tehnoloogia arengut.

"Need plaanid oli teada juba varem ja nüüd on küsimus, mis on Hiina investorite taust ja kvaliteet," võttis Kalm kokku reedehommikuse pommuudise.

Ta meenutas, et "tunnelijuttude" algusest on Tallinna Sadam pooldanud kaasaaegse ühenduse loomist. "Meie väikesele majandusele oleks tunnel positiivne. Eriti kaksiklinna ja -majanduse idee soomlastega. Ainult oleme veendunud, et see tunnel oleks loodud uuemale tehnoloogiale," toonitas Kalm.

Tallinna Sadama juhi sõnul hakkab mängima rolli eelkõige kiirus, mis loob suurima lisandväärtuse. Kalm pidas silmas 10–15 minuti pikkust ühendust Helsingi ja Tallinna vahel. "Kui sa lased lihtsalt rongi tunnelisse, siis see ei kõla innovaatilisena," tõdes Kalm.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474