Autor: Indrek Kald • 18. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: oleme IT-alal teistest pankadest ees

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on nad teistest siinsetest pankadest tehnoloogilise poole pealt ette jõudnud.
LHV panga juhatuse esimees Erki Kilu.
Foto: Liis Treimann

"Esimest korda LHV Panga arengus oleme jõudnud etappi, kus suudame oma tehnoloogiliste lahenduste ja klientidele pakutavate pangateenuste poolest olla vähemalt sammu võrra eespool teistest pankadest," kinnitas ta.

Kilu sõnul tähtsustab LHV pangateenuste kõrget kvaliteeti, olles saavutanud selle suuresti läbi tehnoloogilise võimekuse. Näiteks e-tuvastus ja välkmaksed on innovaatilised teenused, mis on alles jõudnud Eesti turule.

Veebruari lõpu seisuga on e-tuvastuse kaudu avanud LHVs konto veidi üle 5000 inimese. Seejuures on Saaremaa, Hiiumaa ja Virumaa kliendilepingutest üle poole tehtud e-tuvastusega.

"E-tuvastus annab kliendile võimaluse isikutuvastuseks ükskõik millisest asukohast. Tänu seadusemuudatusele on võimalik nüüdsest näost näkku isikutuvastuse asemel läbi viia ka e-tuvastust, mis on mugav, kiire ja turvaline," selgitas Erki Kilu.

E-tuvastus on elektrooniline dokumendituvastus, mis võimaldab panga kliendiks hakata ilma pangakontorisse kohale tulemata ja arvuti tagant lahkumata. E-tuvastusega on võimalik konto avada ükskõik kus vaid kolme minutiga, selleks on vajalik ID-kaart koos lugejaga, Mobiil-ID või Smart-ID olemasolu. E-tuvastust saab kasutada täisealine residendist eraisik, kellel on ID-kaart, pass või elamisloakaart.

E-tuvastuse teinud kliendil on võimalik teha väljaminevaid makseid kuni 15 000 euro ulatuses kuus, sh kaardimaksed ja väärtpaberitehingud. Suurema summa korral tuleb teha isikutuvastus pangakontoris või panga tuvastuspunktis.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. Grupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHVs töötab rohkem kui 390 inimest ja pangateenuseid kasutab üle 166 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 177 000 aktiivset klienti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755