Autor: Indrek Kald • 22. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA sai uue peadirektori

Ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Rene Tammist nimetas täna Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) uue peadirektori, kes varem töötas rahandusministeeriumis.
RIA uus juht Margus Noormaa asub tööle aprilli lõpus.
Foto: rmit.ee

RIA uueks juhiks saab Margus Noormaa, kes alustab ameti juhtimist aprilli lõpus.

"Minu soov on kujundada RIA omamoodi riigiüleseks kompetentsikeskuseks – kohaks, kust riigiasutused saavad nõu ja abi ning kelle visiooni järgi õnnestub parimal võimalikul moel riigi IT arendusi ellu viia," sõnas ta.

"E-riigi mõistes oleme me juba ülejäänud maailmast peajagu ees, aga loomulikult peame jätkama ka e-riigi arengutega, et eesrinnas püsida," ütles Noormaa. "Kuidas me seda täpselt teeme, saab selguma koostöös tulevaste kolleegidega," lisas ta.

Margus Noormaa töötab praegu rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse direktorina, vastutades ministeeriumi ja valitsemisala info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arendamise, haldamise ning IKT teenuste osutamise eest.

Varem on ta töötanud mitmetel ametikohtadel maksu- ja tolliametis, sealhulgas peadirektori asetäitjana. Noormaa on ka Riigi Infokommunikatsiooni SA nõukogu liige. Ta on lõpetanud riigikaitse akadeemia ning omandanud magistrikraadi Tallinna Ülikoolis IT strateegilise juhtimise erialal.

2015. aasta maist RIA juhiks olnud Taimar Peterkopile tegi peaminister Jüri Ratas mullu novembris ettepaneku asuda tööle riigisekretärina. Peterkop alustas uues töökohas 10. detsembril. Uue juhi ametisseasumiseni täidab RIA juhi ülesandeid peadirektori asetäitja Andrus Kaarelson.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755