Autor: Indrek Kald • 29. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise käivitas noortele suunatud programmi

TransferWise käivitas Euroopa parimaid noori ettevõtjaid mentorlusega abistava programmi, mille peaauhind on 11 500eurone investeering.
TransferWise 20 Under 20 konkursi mullune lend.
Foto: TransferWise

Selleks püüab TransferWise aidata järgmise põlvkonna talentidel viia oma ettevõte globaalsele tasemele. TransferWise 20 Under 20 konkurss võtab tänasest üle Euroopa vastu taotlusi, järgides mullust briti parimate noorte tegevjuhtide otsingu edulugu.

Noored ettevõtjad valib välja tippjuhtidest žürii, sealhulgas TransferWise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus. 20 väljavalitut tunnustatakse mitmete auhindadega, sh võimalus esitleda oma äriideed ja võita 10 000 naela (11 500 eurot) suurune investeering. Ka pakub ettevõte tasuta rahvusvahelisi ülekandeid ning kontaktide loomise reisi Londonisse TransferWise´i peakontorisse.

Transferwise´i nõukogu esimehe ja kaasasutaja Taavet Hinrikuse sõnul on ettevõtte ülesehitamine kõikide jaoks väljakutse, eriti kui soovitakse saavutada globaalne läbimurre. „Soovime noori ettevõtjaid julgustada ja neid toetada, kõrvaldades piiriülese äri tegemisega kaasnevaid takistusi ja kulusid,“ lisas ta.

Hinrikuse sõnul puututi mullu esmakordselt konkurssi korraldades kokku mitmete tõeliselt ägedate ettevõtjatega – eetiliste ilutoodete loojast kinnisvaramaakleri ja lemmikloomatoidu tootjani.

„Ootan suure põnevusega, millised andekad noored sel aastal kandideerivad, eriti nüüd, kui mastaap on üleeuroopaline,“ sõnas ta.

Taotlusvoor on avatud 24. aprillini 16-19aastastele ettevõtjatele Euroopas.

Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann asutasid TransferWise´i 2011. aastal. Ettevõttel on üle nelja miljoni kliendi, kes liigutavad igakuiselt platvormi abiga rohkem kui 3,5 miljardit eurot, säästes iga päev üle 3,5 miljoni euro.

TransferWise on üks maailma edukamaid finantstehnoloogia idufirmasid, mis on tänaseks investeeringutena kaasanud 397 miljonit dollarit. Investorite seas on Andresseen Horowitz, Richard Branson, Old Mutual, IVP, Valar Ventures ja PayPali kaasasutaja Max Levchin. Ettevõte kuulub ükssarvikute ehk enam kui miljardieurose väärtusega idufirmade sekka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755