Autor: Priit Pokk • 2. aprill 2019

ABB ja Ericsson Hannoveris: Eestisse tuleb nutitehas

Šveitsi tööstuskontsern ABB ja Rootsi telekomiseadmete tootja Ericsson teatasid eile Hannoveris toimuval maailma suurimal tööstusmessil, et suurendavad Eestis koostööd, võttes fookuseks 5G ja automatiseerimise.
ABB Hannoveri tööstusmessil.
Foto: Scanpix

Ericsson märkis pressiteates, et koostöö ABBga algab nutikast automatiseerimisest. ABB-l ja Ericssonil on juba varasemast ette näidata pikaajaline ühistegevus, muu hulgas tutvustasid ettevõtted 2017. aastal nii-öelda 5G-laborit Rootsis Västeråsis, samuti on ühiselt tehtud uurimistööd. ABB on varustanud Ericssoni täisautomaatse robootikaga, mis paneb 5G-raadioid kokku.

"Ericssonil ja ABB-l juba on tugev uurimisalane koostöö 5G ja tööstusliku asjade interneti tehnoloogiates. Selle memorandumiga tugevdame oma partnerlust selleks, et kiirendada tööstusliku ökosüsteemi arendamist," lausus Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm. Tööstusliku ökosüsteemi keskmes on paindlik juhtmevaba automatiseerimine, mis võimaldab tulevikus keskenduda asjade interneti ja tehisintellekti arendamisele.

Ericssoni tehase nutikaks muutmine peaks valmis saama selle aasta lõpuks, koostööd alustatakse raadiosüsteemidest. Nutika tootmiseni kavatsetakse jõuda, kasutades suurt sensorite võrku, mis võimaldab idenfitseerida ja jälgida kaupade liikumist tarneahelas, kasutada kaugvaates diagnostikat, pilvepõhist robootikat ning tegeleda ennetava hooldusega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755